Recipe of Chocolate Pastry | How To Make Chocolate Pastry At Home | Chocolate Pastry Recipe in English and Bengali |
Chocolate Pastry
Preparation time - 10 minutes
Cooking time - 30 minutes
Serve - 4
Ingredients -
¼ cup Sugar
½ cup Milk
¼ cup Curd
⅛ cup Oil
½ tsp Vanilla essence
½ cup Refined flour
1.5 tsp Cocoa powder
2 pinch Baking soda
⅓ tsp Baking powder
For ganache -
Dark chocolate
Milk
Edible pearls for decorate
Procedure -
1.in a mixing bowl add sugar and milk, stir until sugar dissolves.
(একটি মিশ্রণ বাটিতে চিনি এবং দুধ নিন, চিনি দ্রবীভূত হওয়া পর্যন্ত নাড়ুন)
2. Add curd, oil, vanilla essence and mix well.
(দই, তেল, ভ্যানিলা এসেন্স দিন এবং ভালভাবে মিশ্রিত করুন)
3. Add refined flour, cocoa powder, baking powder, baking soda, sieve it and mix gently.
( ময়দা, কোকো পাউডার, বেকিং পাউডার, বেকিং সোডা চালুনির সাহায্য চেলে নিয়ে ভালো করে মেশান)
4. In a greased muffin mould, pour the batter, and place in preheated pan, and bake for 25 minutes.
(একটি গ্রিজযুক্ত মাফিন ছাঁচে, ব্যাটার ঢালুন,এবং প্রিহিটেড প্যানে রাখুন এবং ২৫ মিনিটের জন্য বেক করুন)
5. In a bowl add all ingredients listed under "ganache" and refrigerate for 15 minutes.
(একটি বাটিতে "গাণাচে" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান নিন এবং ১৫ মিনিটের জন্য ফ্রিজে রাখুন)
6. Demould the cake, and divide into two parts.
Apply in one part prepared ganache.
(ছাঁচ থেকে কেক বের করুন এবং দুটি ভাগে ভাগ করুন এক অংশে প্রস্তুত গাণাচে প্রয়োগ করুন)
7. Place another part on top of it.
(এর উপরে আরও একটি অংশ রাখুন)
8. Again cut two parts. Drizzle some ganache.
(আবার দুটি অংশে কাটুন। চকোলেট গাণাচে দিয়ে ড্রিজেল করুন)
9. Sprinkle some edible pearls and serve.
(কিছু এডিবেল পার্ল দিয়ে সাজিয়ে পরিবেশন করুন)
Comments
Post a Comment
Thank You.