Egg Bhejo | Burmese Recipe | Stuffed Egg Masala | Street Food At Home | How To Make Egg Bhejo Egg Bhejo Preparation time - 10 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 3 Ingredients - 3 nos Eggs ( boiled) 1 nos Slice onion (medium size) 6 pods of Slice garlic 1 tbsp Red chili flakes Salt water Fried oil Lemon water Tamarind water Chopped coriander leaves Procedure - 1.Heat oil in a wok and deep fry slice onion and garlic, keep aside. (একটি পাত্রে তেল গরম করে পেঁয়াজ ও রসুন ডিপ ফ্রাই করুন , একপাশে রেখে দিন) 2. In a bowl add little bit of fried oil,the oil with which we fried the onion and garlic. (একটি বাটিতে কিছুটা ভাজা তেল নিন, যে তেল দিয়ে পেঁয়াজ এবং রসুন ভেজে নিয়েছিলেন) 3. In another bowl add fried onion and garlic. Crush a little bit and mix with red chili flakes. (অন্য একটি বাটিতে ভাজা পেঁয়াজ এবং রসুন দিন। অল্প অল্প করে গুঁড়ো এবং রেড চিলি ফ্লেক্সের সাথে মিশ্রিত করুন) 4. Take a boiled egg and make a slit in the centre about half way through. (একটি সিদ্ধ ডিম নিন এবং মাঝখানে প্রায় অর্ধেক চেরা করুন) 5. Stuff the onion - garlic- red chili flakes mixture. (পেঁয়াজ-রসুন- রেড চিলি ফ্লেক্সের মিশ্রণটি দিন) 6. Add a few drops of salt water, fried oil, and tamarind water. (কয়েক ফোঁটা নুন জল, ভাজা তেল এবং তেঁতুলের জল দিন) 7. Finally garnish with coriander leaves and serve. ( সবশেষে ধনে পাতা দিয়ে সাজিয়ে পরিবেশন করুন)
Preparation time - 10 minutes
Cooking time - 30 minutes
Serve - 3
Ingredients -
3 nos Eggs ( boiled)
1 nos Slice onion (medium size)
6 pods of Slice garlic
1 tbsp Red chili flakes
Salt water
Fried oil
Lemon water
Tamarind water
Chopped coriander leaves
Procedure -
1.Heat oil in a wok and deep fry slice onion and garlic, keep aside.
(একটি পাত্রে তেল গরম করে পেঁয়াজ ও রসুন ডিপ ফ্রাই করুন , একপাশে রেখে দিন)
2. In a bowl add little bit of fried oil, the oil with which we fried the onion and garlic.
(একটি বাটিতে কিছুটা ভাজা তেল নিন, যে তেল দিয়ে পেঁয়াজ এবং রসুন ভেজে নিয়েছিলেন)
3. In another bowl add fried onion and garlic. Crush a little bit and mix with red chili flakes.
(অন্য একটি বাটিতে ভাজা পেঁয়াজ এবং রসুন দিন। অল্প অল্প করে গুঁড়ো এবং রেড চিলি ফ্লেক্সের সাথে মিশ্রিত করুন)
4. Take a boiled egg and make a slit in the centre about half way through.
(একটি সিদ্ধ ডিম নিন এবং মাঝখানে প্রায় অর্ধেক চেরা করুন)
5. Stuff the onion - garlic- red chili flakes mixture.
(পেঁয়াজ-রসুন- রেড চিলি ফ্লেক্সের মিশ্রণটি দিন)
6. Add a few drops of salt water, fried oil, and tamarind water.
(কয়েক ফোঁটা নুন জল, ভাজা তেল এবং তেঁতুলের জল দিন)
7. Finally garnish with coriander leaves and serve.
( সবশেষে ধনে পাতা দিয়ে সাজিয়ে পরিবেশন করুন)
--------------THANK YOU----------------
Comments
Post a Comment
Thank You.