Papdi Chat Recipe | How to make Papdi Chat | Papdi Chat by Sandipta Sinha
Preparation time - 10 minutes
Cooking time - 20 minutes
Serve - 4
Ingredients -
For papdi -
1 cup Refined flour
2 tbsp Gram flour
1 tsp Nigella seed
⅓ cup Ghee
Cold water as required
Salt to taste
Other ingredients -
½ cup Boiled potato
1 nos Chopped onion
1 cup Curd mixture( chat masala, sugar, rock salt)
Chat masala
Red chili powder
Green chutney as required
Tamarind chutney as required
Chopped tomato
Boiled chickpeas
Chopped coriander leaves
Sev
Procedure -
1.In a bowl add all ingredients listed under " Papdi" and knead medium hard dough. Cover and
keep aside for 20 minutes.
(একটি পাত্রে "পাপড়ি" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন এবং অল্প শক্ত করে ময়দা
মাখুন। ঢেকে রাখুন এবং ২০ মিনিটের জন্য)
2. After resting the dough, make proper portion of the dough and roll.
(এরপরে, ময়দা থেকে লেচি কেটে নিন এবং বেলুন)
(তারপরে,পুরির আকারে কেটে নিয়ে কাঁটা চামচের সাহায্য ছিদ্র করে নিন)
4. Fry them until brown and crisp.
(বাদামি এবং খাস্তা হওয়া পর্যন্ত এগুলি ভাজুন)
Assemble -
1.In a serving plate place the papdi.
(পরিবেশন প্লেটে পাপড়ি রাখুন)
2. Add boiled potatoes, chat masala, chopped tomato.
(সিদ্ধ আলু, চাট মশলা, টমেটো কুচি যুক্ত করুন)
3. Chopped coriander leaves, green chutney, tamarind chutney, curd mixture, chopped onion.
(ধনে পাতা কুচি, সবুজ চাটনি, তেঁতুলের চাটনি, দইয়ের মিশ্রণ, পেয়াজ কুচি দিন)
4. Sprinkle some sev, red chili powder, chat masala, boiled chickpeas.
(কিছু সেভ, লাল লংকা গুঁড়ো,সেদ্ধ কাবুলি ছোলা,চাট মশলা ছিটিয়ে দিন)
5. Serve it immediate before it gets soggy.
(নরম হওয়ার আগে তাড়াতাড়ি পরিবেশন করুন)
Comments
Post a Comment
Thank You.