Chicken Kathi Roll Recipe | How to Make Chicken Kathi Roll | Sandipta's Cookery


                      Chicken Kathi Roll


Cooking time - 40 minutes

Serve            -   4


Ingredients - 

For chicken kathi kabab -


2 tbsp       Mustard oil

1 tbsp       Kashmiri red chili powder

¼ tsp        Black salt

½ tsp        Garam masala

2 tbsp       Curd

1 tbsp       Ginger garlic paste

1 tsp         Lemon juice

Salt to taste

Chicken tikka pieces as required


For egg parota -


2 cups       Refined flour

1.5 tsp       Powdered sugar

2 tbsp        Ghee

1 tsp          Salt

2 nos         Eggs

Water water as required


Other ingredients -


Slice onion

Julliane capsicum

Kashmiri red chili powder

Chat masala

Lemon juice

Ketchup

Skewers stick as required

Oil


Procedure -

Cooking kathi kabab -


1.In a mixing bowl add all the ingredients listed under " chicken kathi kabab " mix well, and keep aside for an hour. 

(একটি মিশ্রণ বাটিতে "চিকেন কাঠি কাবাব" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান নিয়ে মেখে নিন এবং এক ঘন্টার জন্য একপাশে রেখে দিন)



2. Soak the skewers sticks in about for 30 minutes, then skew the marinated chicken in the skewers. 

(প্রায় ৩০ মিনিটের জন্য স্কিউয়ার স্টিকগুলি ভিজিয়ে রাখুন, তারপরে স্কিয়ারগুলিতে মেরিনেটেড চিকেন স্কিও করুন) 




3. Heat a grill pan, heat oil and fry the chicken light brown and keep aside. 

(একটি গ্রিল প্যান, তেল গরম করুন এবং চিকেন হালকা বাদামি ভাজুন এবং একপাশে রেখে দিন) 




4. Set a pan on high heat, add oil , slice onion - capsicum, cooked chicken, Kashmiri red chili powder and saute for 4 minutes.  Chicken kathi kabab filling is ready. 

(একটি প্যান নিন তাতে পেঁয়াজ  - ক্যাপসিকাম, রান্না করা চিকেন, কাশ্মীরি লাল লংকা গুঁড়ো দিয়ে ৪ মিনিটের জন্য ভাজুন।  চিকেন কাঠি কাবাব ফিলিং  প্রস্তুত) 






Making egg parota -


1.In a mixing bowl add all ingredients listed under "parota" and knead a semi soft dough, let it set for 10 minutes. 

(একটি মিশ্রণ পাত্রে "পরোটা" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন এবং  আধা নরম ময়দা মাখুন, এটি ১০  ​​মিনিটের জন্য ঢেকে রাখুন) 




2. After resting the dough, divide the dough into equal size and roll like chapati. 

( ময়দা সমান আকারে ভাগ করুন এবং চাপাতির মতো রোল করুন) 



3. Set a pan on medium heat and cook the roll parota. 

(মাঝারি আঁচে একটি প্যান সেট করুন এবং পরোটা রান্না করুন) 




4. Pour beaten eggs over the parota and cook until the egg is cooked. 

(পরোটার উপরে  ফেটানো ডিম ঢালুন,পরোটা ভাজুন) 




Assembling -


1.Place the chicken kathi kabab filling over the egg parota. 

(ডিমের পরোটায় চিকেন কাঠি কাবাব রাখুন) 



2. Add sliced onion, chat masala, lemon juice, ketchup. 

(কাটা পেঁয়াজ, চাট মশলা, লেবুর রস, কেচাপ যোগ করুন) 




3. Wrap the roll and serve immediate. 

(রোলটি মুড়িয়ে তাড়াতাড়ি পরিবেশন করুন) 



                                       ---------------------THANK YOU ----------------------------

Comments

Popular posts from this blog

Creamy Chocolate Pudding | How to Make Chocolate Pudding | Easy Recipe Of Chocolate Pudding Creamy Chocolate Pudding Preparation time - 10 minutes Cooking time - 10 minutes Serve - 3 Ingredients - 500 ml Full fat milk 3 tbsp Heavy cream 50 gm Dark chocolate (chopped) 1 tbsp Rice flour 2 tbsp Cocoa powder 2 tbsp Cornflour ½ tsp Vanilla essence ½ cup Sugar Procedure - 1.In a pan add sugar, cocoa powder, cornflour, rice flour, gradually add milk and whisk until well combined. Once it is done, turn on the flame. (একটি প্যানে চিনি, কোকো পাউডার, কর্নফ্লার, চালের গুঁড়ো দিন, ধীরে ধীরে দুধ যোগ করুন এবং ভাল সংযুক্ত হওয়া পর্যন্ত নাড়ুন। এটি হয়ে গেলে গ্যাস অন করুন) 2. Stirring continuously until pudding is thicken. Add dark chocolate, heavy cream. (পুডিং ঘন না হওয়া পর্যন্ত একটানা নাড়তে থাকুন। ডার্ক চকোলেট, হেভি ক্রিম দিন) 3. When the chocolate starts to melt add vanilla essence and mix well. Pour into the dessert cups. (যখন চকোলেটটি গলতে শুরু করে তখন ভ্যানিলা এসেন্স দিন এবং ভালভাবে মিক্স করুন। ডের্জাট কাপে ঢালুন ) 4. Let it cool at room temperature and refrigerate until serve. (ঘরের তাপমাত্রায় এটি ঠান্ডা হতে দিন এবং পরিবেশন হওয়া পর্যন্ত ফ্রিজে রাখুন)

Recipe of Mughlai Chicken Handi | How to make Mughlai Chicken Handi | Recipeuwish | By Sandipta's Cookery

Dahi Vada | South Indian Recipe | Easy Dahi Vada Recipe Dahi Vada Preparation time - 20 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 4 Procedure - For Vada - 1 cup Urad dal 2 nos Chopped green chilies 1 tbsp Chopped ginger For soaking vada - Lukewarm water Salt to taste Seasoned curd - 2 cups Curd ½ tsp Black salt ½ tsp Roasted powder Sugar according to your taste Other ingredients - Green chutney Tamarind chutney Sev Chat masala Kashmiri red chili powder Procedure - 1.Soak urad dal in fresh water for 5 hours or overnight. Drain the excess water and transfer to a mixer grinder along with the ingredients listed under "vada". Make a smooth paste. (বিউলি ডাল টাটকা জলে ২ ঘন্টা বা সারা রাত্র ভিজিয়ে রাখুন। অতিরিক্ত জল নিষ্কাশন করুন এবং "বড়া" এর নীচে তালিকাভুক্ত উপাদানগুলির সাথে মিক্সার পেষকদন্তে স্থানান্তর করুন। একটি মসৃণ পেস্ট তৈরি করুন) 2. Prepared dal mixer in a bowl and whisk well, until the mixture fluffs. (তৈরি করা ডালের মিশ্রণ একটি বাটিতে নিন ও ভালো করে ফেটিয়ে নিন,না ফোলা পর্যন্ত) 3. Set a deep pan and heat enough oil and fry the vadas. (একটি কড়াইতে পর্যাপ্ত তেল গরম করুন এবং বড়াগুলি ভাজুন) 4. lukewarm water in a big bowl, add salt to taste and transfer the fried vadas in water to soak. ( একটি বড় পাত্রে হালকা গরম জল, স্বাদ অনুযায়ী নুন যোগ করুন এবং ভাজা বড়া গুলি জলে ভিজিয়ে রাখুন) 5. Take out the soaked water and squeeze out excess water with light hand . ( হালকা হাতে অতিরিক্ত জল বের করে নিন বড়া গুলি থেকে) Assemble - 1.Make a curd mixture with all the ingredients listed in "seasoned curd" . (একটি পাত্রে "দই" এর তালিকাভুক্ত সকল উপকরণ গুলো দিয়ে একটি মিশ্রণ তৈরি করুন) 2.Placed the soaked vadas in a serving platter. (ভিজানো বড়াগুলি পরিবেশন প্ল্যাটারে রেখে দিন) 3.Pour the seasoned dahi. (দই দিন) 4.Sprinkle some chat masala ,kashmiri red chili powder,black salt. (কিছুটা চাট মশলা, কাশ্মিরি লাল লংকা গুঁড়ো, বিটনুন ছড়িয়ে দিন) 5.Pour tamarind and green chutney, sev. (তেঁতুল এবং সবুজ চাটনি ,সেভ ঢালুন ) 6. Serve it chilled. (ঠাণ্ডা করে পরিবেশন করুন)