Chicken Kathi Roll Recipe | How to Make Chicken Kathi Roll | Sandipta's Cookery


                      Chicken Kathi Roll


Cooking time - 40 minutes

Serve            -   4


Ingredients - 

For chicken kathi kabab -


2 tbsp       Mustard oil

1 tbsp       Kashmiri red chili powder

¼ tsp        Black salt

½ tsp        Garam masala

2 tbsp       Curd

1 tbsp       Ginger garlic paste

1 tsp         Lemon juice

Salt to taste

Chicken tikka pieces as required


For egg parota -


2 cups       Refined flour

1.5 tsp       Powdered sugar

2 tbsp        Ghee

1 tsp          Salt

2 nos         Eggs

Water water as required


Other ingredients -


Slice onion

Julliane capsicum

Kashmiri red chili powder

Chat masala

Lemon juice

Ketchup

Skewers stick as required

Oil


Procedure -

Cooking kathi kabab -


1.In a mixing bowl add all the ingredients listed under " chicken kathi kabab " mix well, and keep aside for an hour. 

(একটি মিশ্রণ বাটিতে "চিকেন কাঠি কাবাব" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান নিয়ে মেখে নিন এবং এক ঘন্টার জন্য একপাশে রেখে দিন)



2. Soak the skewers sticks in about for 30 minutes, then skew the marinated chicken in the skewers. 

(প্রায় ৩০ মিনিটের জন্য স্কিউয়ার স্টিকগুলি ভিজিয়ে রাখুন, তারপরে স্কিয়ারগুলিতে মেরিনেটেড চিকেন স্কিও করুন) 




3. Heat a grill pan, heat oil and fry the chicken light brown and keep aside. 

(একটি গ্রিল প্যান, তেল গরম করুন এবং চিকেন হালকা বাদামি ভাজুন এবং একপাশে রেখে দিন) 




4. Set a pan on high heat, add oil , slice onion - capsicum, cooked chicken, Kashmiri red chili powder and saute for 4 minutes.  Chicken kathi kabab filling is ready. 

(একটি প্যান নিন তাতে পেঁয়াজ  - ক্যাপসিকাম, রান্না করা চিকেন, কাশ্মীরি লাল লংকা গুঁড়ো দিয়ে ৪ মিনিটের জন্য ভাজুন।  চিকেন কাঠি কাবাব ফিলিং  প্রস্তুত) 






Making egg parota -


1.In a mixing bowl add all ingredients listed under "parota" and knead a semi soft dough, let it set for 10 minutes. 

(একটি মিশ্রণ পাত্রে "পরোটা" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন এবং  আধা নরম ময়দা মাখুন, এটি ১০  ​​মিনিটের জন্য ঢেকে রাখুন) 




2. After resting the dough, divide the dough into equal size and roll like chapati. 

( ময়দা সমান আকারে ভাগ করুন এবং চাপাতির মতো রোল করুন) 



3. Set a pan on medium heat and cook the roll parota. 

(মাঝারি আঁচে একটি প্যান সেট করুন এবং পরোটা রান্না করুন) 




4. Pour beaten eggs over the parota and cook until the egg is cooked. 

(পরোটার উপরে  ফেটানো ডিম ঢালুন,পরোটা ভাজুন) 




Assembling -


1.Place the chicken kathi kabab filling over the egg parota. 

(ডিমের পরোটায় চিকেন কাঠি কাবাব রাখুন) 



2. Add sliced onion, chat masala, lemon juice, ketchup. 

(কাটা পেঁয়াজ, চাট মশলা, লেবুর রস, কেচাপ যোগ করুন) 




3. Wrap the roll and serve immediate. 

(রোলটি মুড়িয়ে তাড়াতাড়ি পরিবেশন করুন) 



                                       ---------------------THANK YOU ----------------------------

Comments

Popular posts from this blog

Egg Bhejo | Burmese Recipe | Stuffed Egg Masala | Street Food At Home | How To Make Egg Bhejo Egg Bhejo Preparation time - 10 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 3 Ingredients - 3 nos Eggs ( boiled) 1 nos Slice onion (medium size) 6 pods of Slice garlic 1 tbsp Red chili flakes Salt water Fried oil Lemon water Tamarind water Chopped coriander leaves Procedure - 1.Heat oil in a wok and deep fry slice onion and garlic, keep aside. (একটি পাত্রে তেল গরম করে পেঁয়াজ ও রসুন ডিপ ফ্রাই করুন , একপাশে রেখে দিন) 2. In a bowl add little bit of fried oil,the oil with which we fried the onion and garlic. (একটি বাটিতে কিছুটা ভাজা তেল নিন, যে তেল দিয়ে পেঁয়াজ এবং রসুন ভেজে নিয়েছিলেন) 3. In another bowl add fried onion and garlic. Crush a little bit and mix with red chili flakes. (অন্য একটি বাটিতে ভাজা পেঁয়াজ এবং রসুন দিন। অল্প অল্প করে গুঁড়ো এবং রেড চিলি ফ্লেক্সের সাথে মিশ্রিত করুন) 4. Take a boiled egg and make a slit in the centre about half way through. (একটি সিদ্ধ ডিম নিন এবং মাঝখানে প্রায় অর্ধেক চেরা করুন) 5. Stuff the onion - garlic- red chili flakes mixture. (পেঁয়াজ-রসুন- রেড চিলি ফ্লেক্সের মিশ্রণটি দিন) 6. Add a few drops of salt water, fried oil, and tamarind water. (কয়েক ফোঁটা নুন জল, ভাজা তেল এবং তেঁতুলের জল দিন) 7. Finally garnish with coriander leaves and serve. ( সবশেষে ধনে পাতা দিয়ে সাজিয়ে পরিবেশন করুন)

Paneer Kolhapuri Recipe in Bengali and English | Indian Vegetarian Recipe | How to make Paneer Kolhapuri by Sandipta's Cookery

How To Make Mutton Shahi Korma| Easy Recipe of Mutton Mutton Shahi Korma Preparation time - 30 minutes Cooking time - 1 hour 15minutes Serve - 2 Ingredients - For marinade - 500 gm Mutton 1 tbsp Ginger garlic paste ½ cup Beaten curd 1 tbsp Red chili powder 2 tbsp Coriander powder ½ tsp Turmeric powder 1 tsp Cumin powder Salt to taste Whole spices - 1 tsp Cumin seeds 4 nos Black peppercorn 1 nos Black cardamom 2 nos Green cardamom 1 inch Cinnamon stick 2 nos Bay leaves 4 nos Cloves 1 nos Mace ¼ Nutmeg(grated) Other ingredients - ½ cup Birista (crushed) 10 nos Cashew nuts ( paste) 2-3 nos Green chilies 2 tsp Garam masala powder 2 tbsp Ginger garlic paste 1 tbsp Saffron water Hot water as required Ghee Procedure - 1.Take a bowl, add all the ingredients listed under "marinade" for an hour. ( একটি বাটিতে, "মেরিনেড" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন এবং ১ ঘন্টার জন্য মেরিনেট করুন) 2. Heat a wok with ghee, add the "whole spices" and ginger garlic paste, green chilies , saute for 2 minutes. (এবার কড়াইতে ঘী দিন, তাতে "গোটা গরম মশলা" এবং আদা রসুন বাটা,কাচা লংকা দিন) 3. Add marinated mutton and cook on medium flame until ghee is separates. (ম্যারিনেটেড মাটন দিন এবং মাঝারি আঁচে রান্না করুন যতক্ষণ না ঘী আলাদা হচ্ছে) 4. Add crushed birista, cashew paste and cook for 10 minutes. (ক্রাস্ করা বিরিস্তা,কাজু বাদাম বাটা দিন এবং ১০ মিনিট আরো রান্না করুন) 5. Add hot water, salt to taste, cover and cook on low medium flame until the mutton is cooked and tender. (গরম জল, স্বাদ অনুযায়ী নুন দিয়ে ঢাকুন এবং অল্প আচে রান্না করুন মাটন সেদ্ধ না হওয়া পর্যন্ত) 6. Open the lid, add saffron water,, garam masala , mix well and cover for 10 minutes. (ঢাকা খুলে কেশর/জাফরান জল, গরম মশলা দিয়ে মিশিয়ে ঢেকে ১০ মিনিট আরো রান্না করুন) 7. Serve hot. ( গরম গরম পরিবেশন করুন)