Chicken Kathi Roll Recipe | How to Make Chicken Kathi Roll | Sandipta's Cookery
Cooking time - 40 minutes
Serve - 4
Ingredients -
For chicken kathi kabab -
2 tbsp Mustard oil
1 tbsp Kashmiri red chili powder
¼ tsp Black salt
½ tsp Garam masala
2 tbsp Curd
1 tbsp Ginger garlic paste
1 tsp Lemon juice
Salt to taste
Chicken tikka pieces as required
For egg parota -
2 cups Refined flour
1.5 tsp Powdered sugar
2 tbsp Ghee
1 tsp Salt
2 nos Eggs
Water water as required
Other ingredients -
Slice onion
Julliane capsicum
Kashmiri red chili powder
Chat masala
Lemon juice
Ketchup
Skewers stick as required
Oil
Procedure -
Cooking kathi kabab -
1.In a mixing bowl add all the ingredients listed under " chicken kathi kabab " mix well, and keep aside for an hour.
(একটি মিশ্রণ বাটিতে "চিকেন কাঠি কাবাব" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান নিয়ে মেখে নিন এবং এক ঘন্টার জন্য একপাশে রেখে দিন)
2. Soak the skewers sticks in about for 30 minutes, then skew the marinated chicken in the skewers.
(প্রায় ৩০ মিনিটের জন্য স্কিউয়ার স্টিকগুলি ভিজিয়ে রাখুন, তারপরে স্কিয়ারগুলিতে মেরিনেটেড চিকেন স্কিও করুন)
3. Heat a grill pan, heat oil and fry the chicken light brown and keep aside.
(একটি গ্রিল প্যান, তেল গরম করুন এবং চিকেন হালকা বাদামি ভাজুন এবং একপাশে রেখে দিন)
4. Set a pan on high heat, add oil , slice onion - capsicum, cooked chicken, Kashmiri red chili powder and saute for 4 minutes. Chicken kathi kabab filling is ready.
(একটি প্যান নিন তাতে পেঁয়াজ - ক্যাপসিকাম, রান্না করা চিকেন, কাশ্মীরি লাল লংকা গুঁড়ো দিয়ে ৪ মিনিটের জন্য ভাজুন। চিকেন কাঠি কাবাব ফিলিং প্রস্তুত)
Making egg parota -
1.In a mixing bowl add all ingredients listed under "parota" and knead a semi soft dough, let it set for 10 minutes.
(একটি মিশ্রণ পাত্রে "পরোটা" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন এবং আধা নরম ময়দা মাখুন, এটি ১০ মিনিটের জন্য ঢেকে রাখুন)
2. After resting the dough, divide the dough into equal size and roll like chapati.
( ময়দা সমান আকারে ভাগ করুন এবং চাপাতির মতো রোল করুন)
3. Set a pan on medium heat and cook the roll parota.
(মাঝারি আঁচে একটি প্যান সেট করুন এবং পরোটা রান্না করুন)
4. Pour beaten eggs over the parota and cook until the egg is cooked.
(পরোটার উপরে ফেটানো ডিম ঢালুন,পরোটা ভাজুন)
1.Place the chicken kathi kabab filling over the egg parota.
(ডিমের পরোটায় চিকেন কাঠি কাবাব রাখুন)
2. Add sliced onion, chat masala, lemon juice, ketchup.
(কাটা পেঁয়াজ, চাট মশলা, লেবুর রস, কেচাপ যোগ করুন)
3. Wrap the roll and serve immediate.
(রোলটি মুড়িয়ে তাড়াতাড়ি পরিবেশন করুন)
Comments
Post a Comment
Thank You.