Tandoori Aloo Chat Recipe | How to make Tandoori Aloo Chat | Sandipta's Cookery

                   

Tandoori Aloo Chat



Preparation time -  20 minutes
Cooking time      -   40 minutes
Serve                  -    4


    Ingredients -

    For Aloo -


    6-7 nos      Boiled potato ( cubes) 

    1 tbsp        Mustard oil

    1 tbsp        Ginger garlic paste

    ½ cup         Onion petals

    ½ cup         Capsicum petals

    Salt to taste

    Water for boiling

    Melted butter as required


    Powder spices -


    1 tbsp         Kashmiri red chili powder

    1 tbsp         Coriander powder

    1 tbsp         Turmeric powder

    1 tsp            Cumin powder

    1 tsp            Amchur powder

    1 tsp            Black salt

    1 tsp            Kasuri methi

    1 tsp            Garam masala powder



    For chat -


    Tandoori aloo

    Sliced onion

    Julianne ginger

    Chopped green chili

    Lemon juice

    Green chutney

    Tamarind chutney

    Melted butter

    Fresh cream

    Beaten curd

    Chat masala

    Chopped coriander leaves


    Procedure -


    1.In a mixing bowl add mustard oil along with all ingredients listed under " powder spices"         and mix well and add boiled potatoes, onion - capsicum petals, mix well. 


    (একটি মিশ্রণ বাটিতে "পাউডার মশলা" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদানগুলির সাথে সর্ষে তেল দিন

এবং ভালোভাবে মিশ্রিত করুন এবং সেদ্ধ আলু, পেঁয়াজ - ক্যাপসিকাম পাপড়ি যুক্ত করুন, ভালভাবে মিশ্রণ     করুন) 



    2. Skew the potatoes, onion, capsicum and grill from all sides. Apply some melted butter. 


    (স্কিউয়ার স্টিকে  আলু, পেঁয়াজ, ক্যাপসিকাম দিন এবং গ্রিল করুন চারদিকে।  কিছুটা গলানো মাখন লাগান) 




    3. Now again grill it on open fire. 

    (এবার আবার খোলা আগুনে গ্রিল করুন) 



    4. In a mixing bowl add prepared tandoori aloo, sliced onion, chopped green chili, lemon             juice, green chutney. 


    (একটি মিশ্রণ পাত্রে প্রস্তুত তন্দুরি আলু, স্লাইস করে কাটা পেঁয়াজ, কাঁচা লঙ্কা কুচি, লেবুর রস, সবুজ চাটনি         দিন) 



    5. Add tamarind chutney, melted butter, fresh cream, beaten curd, chat masala, chopped             coriander leaves. 


    (তেঁতুলের চাটনি, গলিয়ে রাখা মাখন,ফ্রেশ ক্রিম, ফেটানো দই, চাট মশলা,  ধনে পাতা  কুচি দিন) 



    6. Ready to be served. 

    (পরিবেশন করুন)



--------------THANK YOU-----------------








Comments

Popular posts from this blog

Egg Bhejo | Burmese Recipe | Stuffed Egg Masala | Street Food At Home | How To Make Egg Bhejo Egg Bhejo Preparation time - 10 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 3 Ingredients - 3 nos Eggs ( boiled) 1 nos Slice onion (medium size) 6 pods of Slice garlic 1 tbsp Red chili flakes Salt water Fried oil Lemon water Tamarind water Chopped coriander leaves Procedure - 1.Heat oil in a wok and deep fry slice onion and garlic, keep aside. (একটি পাত্রে তেল গরম করে পেঁয়াজ ও রসুন ডিপ ফ্রাই করুন , একপাশে রেখে দিন) 2. In a bowl add little bit of fried oil,the oil with which we fried the onion and garlic. (একটি বাটিতে কিছুটা ভাজা তেল নিন, যে তেল দিয়ে পেঁয়াজ এবং রসুন ভেজে নিয়েছিলেন) 3. In another bowl add fried onion and garlic. Crush a little bit and mix with red chili flakes. (অন্য একটি বাটিতে ভাজা পেঁয়াজ এবং রসুন দিন। অল্প অল্প করে গুঁড়ো এবং রেড চিলি ফ্লেক্সের সাথে মিশ্রিত করুন) 4. Take a boiled egg and make a slit in the centre about half way through. (একটি সিদ্ধ ডিম নিন এবং মাঝখানে প্রায় অর্ধেক চেরা করুন) 5. Stuff the onion - garlic- red chili flakes mixture. (পেঁয়াজ-রসুন- রেড চিলি ফ্লেক্সের মিশ্রণটি দিন) 6. Add a few drops of salt water, fried oil, and tamarind water. (কয়েক ফোঁটা নুন জল, ভাজা তেল এবং তেঁতুলের জল দিন) 7. Finally garnish with coriander leaves and serve. ( সবশেষে ধনে পাতা দিয়ে সাজিয়ে পরিবেশন করুন)

Paneer Kolhapuri Recipe in Bengali and English | Indian Vegetarian Recipe | How to make Paneer Kolhapuri by Sandipta's Cookery

Creamy Chocolate Pudding | How to Make Chocolate Pudding | Easy Recipe Of Chocolate Pudding Creamy Chocolate Pudding Preparation time - 10 minutes Cooking time - 10 minutes Serve - 3 Ingredients - 500 ml Full fat milk 3 tbsp Heavy cream 50 gm Dark chocolate (chopped) 1 tbsp Rice flour 2 tbsp Cocoa powder 2 tbsp Cornflour ½ tsp Vanilla essence ½ cup Sugar Procedure - 1.In a pan add sugar, cocoa powder, cornflour, rice flour, gradually add milk and whisk until well combined. Once it is done, turn on the flame. (একটি প্যানে চিনি, কোকো পাউডার, কর্নফ্লার, চালের গুঁড়ো দিন, ধীরে ধীরে দুধ যোগ করুন এবং ভাল সংযুক্ত হওয়া পর্যন্ত নাড়ুন। এটি হয়ে গেলে গ্যাস অন করুন) 2. Stirring continuously until pudding is thicken. Add dark chocolate, heavy cream. (পুডিং ঘন না হওয়া পর্যন্ত একটানা নাড়তে থাকুন। ডার্ক চকোলেট, হেভি ক্রিম দিন) 3. When the chocolate starts to melt add vanilla essence and mix well. Pour into the dessert cups. (যখন চকোলেটটি গলতে শুরু করে তখন ভ্যানিলা এসেন্স দিন এবং ভালভাবে মিক্স করুন। ডের্জাট কাপে ঢালুন ) 4. Let it cool at room temperature and refrigerate until serve. (ঘরের তাপমাত্রায় এটি ঠান্ডা হতে দিন এবং পরিবেশন হওয়া পর্যন্ত ফ্রিজে রাখুন)