Tandoori Aloo Chat Recipe | How to make Tandoori Aloo Chat | Sandipta's Cookery

                   

Tandoori Aloo Chat



Preparation time -  20 minutes
Cooking time      -   40 minutes
Serve                  -    4


    Ingredients -

    For Aloo -


    6-7 nos      Boiled potato ( cubes) 

    1 tbsp        Mustard oil

    1 tbsp        Ginger garlic paste

    ½ cup         Onion petals

    ½ cup         Capsicum petals

    Salt to taste

    Water for boiling

    Melted butter as required


    Powder spices -


    1 tbsp         Kashmiri red chili powder

    1 tbsp         Coriander powder

    1 tbsp         Turmeric powder

    1 tsp            Cumin powder

    1 tsp            Amchur powder

    1 tsp            Black salt

    1 tsp            Kasuri methi

    1 tsp            Garam masala powder



    For chat -


    Tandoori aloo

    Sliced onion

    Julianne ginger

    Chopped green chili

    Lemon juice

    Green chutney

    Tamarind chutney

    Melted butter

    Fresh cream

    Beaten curd

    Chat masala

    Chopped coriander leaves


    Procedure -


    1.In a mixing bowl add mustard oil along with all ingredients listed under " powder spices"         and mix well and add boiled potatoes, onion - capsicum petals, mix well. 


    (একটি মিশ্রণ বাটিতে "পাউডার মশলা" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদানগুলির সাথে সর্ষে তেল দিন

এবং ভালোভাবে মিশ্রিত করুন এবং সেদ্ধ আলু, পেঁয়াজ - ক্যাপসিকাম পাপড়ি যুক্ত করুন, ভালভাবে মিশ্রণ     করুন) 



    2. Skew the potatoes, onion, capsicum and grill from all sides. Apply some melted butter. 


    (স্কিউয়ার স্টিকে  আলু, পেঁয়াজ, ক্যাপসিকাম দিন এবং গ্রিল করুন চারদিকে।  কিছুটা গলানো মাখন লাগান) 




    3. Now again grill it on open fire. 

    (এবার আবার খোলা আগুনে গ্রিল করুন) 



    4. In a mixing bowl add prepared tandoori aloo, sliced onion, chopped green chili, lemon             juice, green chutney. 


    (একটি মিশ্রণ পাত্রে প্রস্তুত তন্দুরি আলু, স্লাইস করে কাটা পেঁয়াজ, কাঁচা লঙ্কা কুচি, লেবুর রস, সবুজ চাটনি         দিন) 



    5. Add tamarind chutney, melted butter, fresh cream, beaten curd, chat masala, chopped             coriander leaves. 


    (তেঁতুলের চাটনি, গলিয়ে রাখা মাখন,ফ্রেশ ক্রিম, ফেটানো দই, চাট মশলা,  ধনে পাতা  কুচি দিন) 



    6. Ready to be served. 

    (পরিবেশন করুন)



--------------THANK YOU-----------------








Comments

Popular posts from this blog

Creamy Chocolate Pudding | How to Make Chocolate Pudding | Easy Recipe Of Chocolate Pudding Creamy Chocolate Pudding Preparation time - 10 minutes Cooking time - 10 minutes Serve - 3 Ingredients - 500 ml Full fat milk 3 tbsp Heavy cream 50 gm Dark chocolate (chopped) 1 tbsp Rice flour 2 tbsp Cocoa powder 2 tbsp Cornflour ½ tsp Vanilla essence ½ cup Sugar Procedure - 1.In a pan add sugar, cocoa powder, cornflour, rice flour, gradually add milk and whisk until well combined. Once it is done, turn on the flame. (একটি প্যানে চিনি, কোকো পাউডার, কর্নফ্লার, চালের গুঁড়ো দিন, ধীরে ধীরে দুধ যোগ করুন এবং ভাল সংযুক্ত হওয়া পর্যন্ত নাড়ুন। এটি হয়ে গেলে গ্যাস অন করুন) 2. Stirring continuously until pudding is thicken. Add dark chocolate, heavy cream. (পুডিং ঘন না হওয়া পর্যন্ত একটানা নাড়তে থাকুন। ডার্ক চকোলেট, হেভি ক্রিম দিন) 3. When the chocolate starts to melt add vanilla essence and mix well. Pour into the dessert cups. (যখন চকোলেটটি গলতে শুরু করে তখন ভ্যানিলা এসেন্স দিন এবং ভালভাবে মিক্স করুন। ডের্জাট কাপে ঢালুন ) 4. Let it cool at room temperature and refrigerate until serve. (ঘরের তাপমাত্রায় এটি ঠান্ডা হতে দিন এবং পরিবেশন হওয়া পর্যন্ত ফ্রিজে রাখুন)

Recipe of Mughlai Chicken Handi | How to make Mughlai Chicken Handi | Recipeuwish | By Sandipta's Cookery

Dahi Vada | South Indian Recipe | Easy Dahi Vada Recipe Dahi Vada Preparation time - 20 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 4 Procedure - For Vada - 1 cup Urad dal 2 nos Chopped green chilies 1 tbsp Chopped ginger For soaking vada - Lukewarm water Salt to taste Seasoned curd - 2 cups Curd ½ tsp Black salt ½ tsp Roasted powder Sugar according to your taste Other ingredients - Green chutney Tamarind chutney Sev Chat masala Kashmiri red chili powder Procedure - 1.Soak urad dal in fresh water for 5 hours or overnight. Drain the excess water and transfer to a mixer grinder along with the ingredients listed under "vada". Make a smooth paste. (বিউলি ডাল টাটকা জলে ২ ঘন্টা বা সারা রাত্র ভিজিয়ে রাখুন। অতিরিক্ত জল নিষ্কাশন করুন এবং "বড়া" এর নীচে তালিকাভুক্ত উপাদানগুলির সাথে মিক্সার পেষকদন্তে স্থানান্তর করুন। একটি মসৃণ পেস্ট তৈরি করুন) 2. Prepared dal mixer in a bowl and whisk well, until the mixture fluffs. (তৈরি করা ডালের মিশ্রণ একটি বাটিতে নিন ও ভালো করে ফেটিয়ে নিন,না ফোলা পর্যন্ত) 3. Set a deep pan and heat enough oil and fry the vadas. (একটি কড়াইতে পর্যাপ্ত তেল গরম করুন এবং বড়াগুলি ভাজুন) 4. lukewarm water in a big bowl, add salt to taste and transfer the fried vadas in water to soak. ( একটি বড় পাত্রে হালকা গরম জল, স্বাদ অনুযায়ী নুন যোগ করুন এবং ভাজা বড়া গুলি জলে ভিজিয়ে রাখুন) 5. Take out the soaked water and squeeze out excess water with light hand . ( হালকা হাতে অতিরিক্ত জল বের করে নিন বড়া গুলি থেকে) Assemble - 1.Make a curd mixture with all the ingredients listed in "seasoned curd" . (একটি পাত্রে "দই" এর তালিকাভুক্ত সকল উপকরণ গুলো দিয়ে একটি মিশ্রণ তৈরি করুন) 2.Placed the soaked vadas in a serving platter. (ভিজানো বড়াগুলি পরিবেশন প্ল্যাটারে রেখে দিন) 3.Pour the seasoned dahi. (দই দিন) 4.Sprinkle some chat masala ,kashmiri red chili powder,black salt. (কিছুটা চাট মশলা, কাশ্মিরি লাল লংকা গুঁড়ো, বিটনুন ছড়িয়ে দিন) 5.Pour tamarind and green chutney, sev. (তেঁতুল এবং সবুজ চাটনি ,সেভ ঢালুন ) 6. Serve it chilled. (ঠাণ্ডা করে পরিবেশন করুন)