Crispy Hash Brown Recipe | Home Made Hash Brown by Sandipta Sinha
Hash Brown by Sandipta's Cookery |
Preparation time - 20 minutes
Cooking time - 40 minutes
Serve - 4
3-4 nos Potatoes (raw)
2 tbsp Butter
2 tbsp Rice flour
½ tsp Red chili powder
1 tsp Onion powder
1 tsp Black pepper powder
1 tbsp Corn flour
2-3 tbsp Grated cheese
Ice cold water as required
Salt to taste
Oil for frying
Procedure: -
1.At first grate the potatoes. Add grated potatoes in ice cold water for 10 minutes.
(প্রথমে আলুগুলো গ্রেট করে নিন। ১০ মিনিটের জন্য বরফ ঠান্ডা জলে ডুবিয়ে রাখুন)
2. Then drain and squeeze out completely with the help of muslin cloth and keep aside.
(তারপরে মসলিন কাপড়ের সাহায্যে জল পুরোপুরি বের করে নিন এবং এক পাশে রেখে দিন)
3. Heat a pan with butter, add grated potatoes, mix well and cook for 5 minutes. Let it cool down.
( একটি প্যানে মাখন গরম করুন, গ্রেটেড আলু যোগ করুন, ভালোভাবে মিশ্রিত করুন এবং ৫ মিনিট ধরে রান্না করুন। এটি ঠান্ডা হতে দিন)
4. Add rice flour, red chili powder, onion powder, black pepper powder, cornflour, cheese, salt to taste. Combine well and let it for 5 minutes.
(চালের গুড়ো, লাল লংকা গুঁড়ো, পেঁয়াজ গুঁড়ো, গোল মরিচ গুঁড়ো, কর্নফ্লাওয়ার, চিজ, নুন দিয়ে ভাল করে মেখে নিন এবং ৫ মিনিট রেখে দিন)
5. Grease your hands with oil and make oval shape of the potato mixture.
(তেল দিয়ে আপনার হাতগুলি গ্রিজ করুন এবং আলুর মিশ্রণের ডিম্বাকৃতি আকার করুন)
6. Heat oil and fry till light golden brown in colour.
(হালকা সোনালী বাদামী বর্ণের হওয়া পর্যন্ত তেল গরম করে ভাজুন)
7. Serve hot.
(গরম গরম পরিবেশন করুন)
--------------------THANK YOU---------------------------
Comments
Post a Comment
Thank You.