Crispy Hash Brown Recipe | Home Made Hash Brown by Sandipta Sinha

Hash Brown by Sandipta's Cookery

Preparation time - 20 minutes
Cooking time      -  40 minutes
Serve                 -    4


Ingredients -

3-4 nos        Potatoes (raw) 

2 tbsp          Butter

2 tbsp          Rice flour

½ tsp           Red chili powder

1 tsp            Onion powder

1 tsp            Black pepper powder

1 tbsp          Corn flour

2-3 tbsp      Grated cheese

Ice cold water as required

Salt to taste

Oil for frying



Procedure: -


 1.At first grate the potatoes. Add grated potatoes in ice cold water for 10 minutes. 

  (প্রথমে আলুগুলো গ্রেট করে নিন।  ১০ মিনিটের জন্য বরফ ঠান্ডা জলে ডুবিয়ে রাখুন)


  2. Then drain and squeeze out completely with the help of muslin cloth and keep aside. 

   (তারপরে মসলিন কাপড়ের সাহায্যে জল পুরোপুরি বের করে নিন এবং এক পাশে রেখে দিন)



 3. Heat a pan with butter, add grated potatoes, mix well and cook for 5 minutes. Let it                 cool down. 

 ( একটি প্যানে মাখন গরম করুন, গ্রেটেড আলু যোগ করুন, ভালোভাবে মিশ্রিত করুন এবং ৫ মিনিট           ধরে রান্না করুন।  এটি ঠান্ডা হতে দিন)



4. Add rice flour, red chili powder, onion powder, black pepper powder, cornflour, cheese, salt to taste. Combine well and let it for 5 minutes. 

(চালের গুড়ো, লাল লংকা গুঁড়ো, পেঁয়াজ গুঁড়ো, গোল মরিচ গুঁড়ো, কর্নফ্লাওয়ার, চিজ, নুন দিয়ে ভাল                 করে মেখে নিন এবং ৫ মিনিট রেখে দিন)



5. Grease your hands with oil and make oval shape of the potato mixture. 

(তেল দিয়ে আপনার হাতগুলি গ্রিজ করুন এবং আলুর মিশ্রণের ডিম্বাকৃতি আকার করুন)


6. Heat oil and fry till light golden brown in colour. 

(হালকা সোনালী  বাদামী বর্ণের হওয়া পর্যন্ত তেল গরম করে ভাজুন)


7. Serve hot. 

(গরম গরম পরিবেশন করুন)




--------------------THANK YOU---------------------------


Comments

Popular posts from this blog

Egg Bhejo | Burmese Recipe | Stuffed Egg Masala | Street Food At Home | How To Make Egg Bhejo Egg Bhejo Preparation time - 10 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 3 Ingredients - 3 nos Eggs ( boiled) 1 nos Slice onion (medium size) 6 pods of Slice garlic 1 tbsp Red chili flakes Salt water Fried oil Lemon water Tamarind water Chopped coriander leaves Procedure - 1.Heat oil in a wok and deep fry slice onion and garlic, keep aside. (একটি পাত্রে তেল গরম করে পেঁয়াজ ও রসুন ডিপ ফ্রাই করুন , একপাশে রেখে দিন) 2. In a bowl add little bit of fried oil,the oil with which we fried the onion and garlic. (একটি বাটিতে কিছুটা ভাজা তেল নিন, যে তেল দিয়ে পেঁয়াজ এবং রসুন ভেজে নিয়েছিলেন) 3. In another bowl add fried onion and garlic. Crush a little bit and mix with red chili flakes. (অন্য একটি বাটিতে ভাজা পেঁয়াজ এবং রসুন দিন। অল্প অল্প করে গুঁড়ো এবং রেড চিলি ফ্লেক্সের সাথে মিশ্রিত করুন) 4. Take a boiled egg and make a slit in the centre about half way through. (একটি সিদ্ধ ডিম নিন এবং মাঝখানে প্রায় অর্ধেক চেরা করুন) 5. Stuff the onion - garlic- red chili flakes mixture. (পেঁয়াজ-রসুন- রেড চিলি ফ্লেক্সের মিশ্রণটি দিন) 6. Add a few drops of salt water, fried oil, and tamarind water. (কয়েক ফোঁটা নুন জল, ভাজা তেল এবং তেঁতুলের জল দিন) 7. Finally garnish with coriander leaves and serve. ( সবশেষে ধনে পাতা দিয়ে সাজিয়ে পরিবেশন করুন)

Paneer Kolhapuri Recipe in Bengali and English | Indian Vegetarian Recipe | How to make Paneer Kolhapuri by Sandipta's Cookery

How To Make Mutton Shahi Korma| Easy Recipe of Mutton Mutton Shahi Korma Preparation time - 30 minutes Cooking time - 1 hour 15minutes Serve - 2 Ingredients - For marinade - 500 gm Mutton 1 tbsp Ginger garlic paste ½ cup Beaten curd 1 tbsp Red chili powder 2 tbsp Coriander powder ½ tsp Turmeric powder 1 tsp Cumin powder Salt to taste Whole spices - 1 tsp Cumin seeds 4 nos Black peppercorn 1 nos Black cardamom 2 nos Green cardamom 1 inch Cinnamon stick 2 nos Bay leaves 4 nos Cloves 1 nos Mace ¼ Nutmeg(grated) Other ingredients - ½ cup Birista (crushed) 10 nos Cashew nuts ( paste) 2-3 nos Green chilies 2 tsp Garam masala powder 2 tbsp Ginger garlic paste 1 tbsp Saffron water Hot water as required Ghee Procedure - 1.Take a bowl, add all the ingredients listed under "marinade" for an hour. ( একটি বাটিতে, "মেরিনেড" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন এবং ১ ঘন্টার জন্য মেরিনেট করুন) 2. Heat a wok with ghee, add the "whole spices" and ginger garlic paste, green chilies , saute for 2 minutes. (এবার কড়াইতে ঘী দিন, তাতে "গোটা গরম মশলা" এবং আদা রসুন বাটা,কাচা লংকা দিন) 3. Add marinated mutton and cook on medium flame until ghee is separates. (ম্যারিনেটেড মাটন দিন এবং মাঝারি আঁচে রান্না করুন যতক্ষণ না ঘী আলাদা হচ্ছে) 4. Add crushed birista, cashew paste and cook for 10 minutes. (ক্রাস্ করা বিরিস্তা,কাজু বাদাম বাটা দিন এবং ১০ মিনিট আরো রান্না করুন) 5. Add hot water, salt to taste, cover and cook on low medium flame until the mutton is cooked and tender. (গরম জল, স্বাদ অনুযায়ী নুন দিয়ে ঢাকুন এবং অল্প আচে রান্না করুন মাটন সেদ্ধ না হওয়া পর্যন্ত) 6. Open the lid, add saffron water,, garam masala , mix well and cover for 10 minutes. (ঢাকা খুলে কেশর/জাফরান জল, গরম মশলা দিয়ে মিশিয়ে ঢেকে ১০ মিনিট আরো রান্না করুন) 7. Serve hot. ( গরম গরম পরিবেশন করুন)