Rava Kesari Recipe| How to make Rava Kesari at Home| Sandipta's Cookery| Recipeuwish
Preparation time - 10 minutes
Cooking time - 30 minutes
Serve - 5
Ingredients -
Milkmaid mixture -
1 cup Milkmaid
1 cup Water
½ tsp Rose water
Other ingredients -
⅔ cup Ghee
¼ cup Chopped dry fruits
160 gm Semolina
1 tsp Kesar
¼ tsp Cardamom powder
Procedure -
1.Take ghee in a pan, add chopped cashew-almond-pistachio and fry till light red.
(একটি প্যানে ঘী নিন ,তাতে কাজু-আমন্ড-পেস্তা বাদাম কুচি দিন এবং হাল্কা লাল করে ভেজে নিন)
2. In a bowl take milkmaid, water, rose water and mix well and keep aside.
(একটি পাত্রে মিল্ক মেড , জল, গোলাপ জল নিন ও ভালো করে মিশিয়ে একপাশে রাখুন)
3. Heat a pan with 3 tbsp ghee, semolina. Mix well and stir until the semolina is absorbing the ghee.
(একটি কড়াইতে ৩ টেবিল চামচ ঘী দিয়ে, সুজি দিন। ভালো করে মিশিয়ে নাড়ুন যতক্ষণ না সুজি ঘীকে টেনে নিচ্ছে)
4. Pour the prepared milkmaid mixer, stir with saffron.
(তৈরি করা মিল্ক মেড মিক্সার দিন, কেসর দিয়ে নাড়ুন)
5. Add cardamom powder, fried cashew-almond-pistachio stir for a while and spread evenly in a flat bowl.
(এলাচ গুড়ো, ভাজা কাজু-আমন্ড-পেস্তা বাদাম দিয়ে কিছুক্ষণ নেড়ে একটি সমতল বাটিতে নিয়ে সমান করে ছড়িয়ে কিছুক্ষণ রাখুন)
6. Cut into sizes according to your choice and serve.
(আপনার পছন্দ অনুযায়ী আকারে কেটে পরিবেশন করুন)
Comments
Post a Comment
Thank You.