How to make Panna Cotta | Panna Cotta recipe| Healthy Panna cotta at Home by Sandipta's Cookery


 Preparation time - 5 minutes

Cooking time      -  5 minutes

Serve                 -  2


Ingredients -

1 cup        Milk

½ cup       Heavy cream

1 tsp         Vanilla essence


Unflavoured gelatin powder


Sugar according to your taste


Procedure -


1.Dissolve unflavored gelatin in 2 tbsp cold water and keep aside for about 10 minutes. 

(২ চা চামচ ঠাণ্ডা জলে  জেলটিন দ্রবীভূত করুন এবং প্রায় ১০ মিনিটের জন্য একপাশে রেখে দিন) 


2. In a pan add the cream, milk and sugar to a simmer over medium-low heat, Do not boil.

(একটি প্যানে ক্রিম, দুধ এবং চিনি  দিয়ে মাঝারি স্বল্প আঁচে গরম করে নিন,ফোটাবেন না) 


3.When sugar has dissolved remove from heat add vanilla essence. Let cool for 5 minutes before adding the gelatin.

(যখন চিনি দ্রবীভূত হয়ে গেলে গ্যাস বন্ধ করে ভ্যানিলা এসেন্স দিন।  জেলটিন যোগ করার আগে ৫ মিনিটের জন্য শীতল হতে দিন) 


4. Add gelatin in the milk mixture and stir until the gelatin has completely dissolved.  Pour it in the serving glasses and refrigerate until it sets. 

(দুধের মিশ্রণে জেলটিন যুক্ত করুন এবং জেলটিন পুরোপুরি দ্রবীভূত না হওয়া পর্যন্ত নাড়ুন। একটি গ্লাসে ঢালুন এবং এটি সেট না হওয়া পর্যন্ত ফ্রিজে রাখুন) 



5. This time, make the milk mixture once more in the same way and add pink food coloring to it. 

(এইবার, ঠিক একইভাবে আরো একবার দুধের মিশ্রণ তৈরি করুন এবং তাতে পিঙ্ক ফুড কালার দিন) 


6.Take the glasses out of the fridge, pour the mixture and put it back in the fridge until set. 

(গ্লাস গুলি  ফ্রিজ থেকে বের করে আনুন, মিশ্রণটি ঢালুন এবং সেট না হওয়া পর্যন্ত ফ্রিজে রেখে দিন।) 



7. Ready to serve. 

(পরিবেশনের জন্য প্রস্তুত)                 



                                     ------------------------THANK  YOU---------------------------



Comments

Popular posts from this blog

Egg Bhejo | Burmese Recipe | Stuffed Egg Masala | Street Food At Home | How To Make Egg Bhejo Egg Bhejo Preparation time - 10 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 3 Ingredients - 3 nos Eggs ( boiled) 1 nos Slice onion (medium size) 6 pods of Slice garlic 1 tbsp Red chili flakes Salt water Fried oil Lemon water Tamarind water Chopped coriander leaves Procedure - 1.Heat oil in a wok and deep fry slice onion and garlic, keep aside. (একটি পাত্রে তেল গরম করে পেঁয়াজ ও রসুন ডিপ ফ্রাই করুন , একপাশে রেখে দিন) 2. In a bowl add little bit of fried oil,the oil with which we fried the onion and garlic. (একটি বাটিতে কিছুটা ভাজা তেল নিন, যে তেল দিয়ে পেঁয়াজ এবং রসুন ভেজে নিয়েছিলেন) 3. In another bowl add fried onion and garlic. Crush a little bit and mix with red chili flakes. (অন্য একটি বাটিতে ভাজা পেঁয়াজ এবং রসুন দিন। অল্প অল্প করে গুঁড়ো এবং রেড চিলি ফ্লেক্সের সাথে মিশ্রিত করুন) 4. Take a boiled egg and make a slit in the centre about half way through. (একটি সিদ্ধ ডিম নিন এবং মাঝখানে প্রায় অর্ধেক চেরা করুন) 5. Stuff the onion - garlic- red chili flakes mixture. (পেঁয়াজ-রসুন- রেড চিলি ফ্লেক্সের মিশ্রণটি দিন) 6. Add a few drops of salt water, fried oil, and tamarind water. (কয়েক ফোঁটা নুন জল, ভাজা তেল এবং তেঁতুলের জল দিন) 7. Finally garnish with coriander leaves and serve. ( সবশেষে ধনে পাতা দিয়ে সাজিয়ে পরিবেশন করুন)

Paneer Kolhapuri Recipe in Bengali and English | Indian Vegetarian Recipe | How to make Paneer Kolhapuri by Sandipta's Cookery

Creamy Chocolate Pudding | How to Make Chocolate Pudding | Easy Recipe Of Chocolate Pudding Creamy Chocolate Pudding Preparation time - 10 minutes Cooking time - 10 minutes Serve - 3 Ingredients - 500 ml Full fat milk 3 tbsp Heavy cream 50 gm Dark chocolate (chopped) 1 tbsp Rice flour 2 tbsp Cocoa powder 2 tbsp Cornflour ½ tsp Vanilla essence ½ cup Sugar Procedure - 1.In a pan add sugar, cocoa powder, cornflour, rice flour, gradually add milk and whisk until well combined. Once it is done, turn on the flame. (একটি প্যানে চিনি, কোকো পাউডার, কর্নফ্লার, চালের গুঁড়ো দিন, ধীরে ধীরে দুধ যোগ করুন এবং ভাল সংযুক্ত হওয়া পর্যন্ত নাড়ুন। এটি হয়ে গেলে গ্যাস অন করুন) 2. Stirring continuously until pudding is thicken. Add dark chocolate, heavy cream. (পুডিং ঘন না হওয়া পর্যন্ত একটানা নাড়তে থাকুন। ডার্ক চকোলেট, হেভি ক্রিম দিন) 3. When the chocolate starts to melt add vanilla essence and mix well. Pour into the dessert cups. (যখন চকোলেটটি গলতে শুরু করে তখন ভ্যানিলা এসেন্স দিন এবং ভালভাবে মিক্স করুন। ডের্জাট কাপে ঢালুন ) 4. Let it cool at room temperature and refrigerate until serve. (ঘরের তাপমাত্রায় এটি ঠান্ডা হতে দিন এবং পরিবেশন হওয়া পর্যন্ত ফ্রিজে রাখুন)