How to make Panna Cotta | Panna Cotta recipe| Healthy Panna cotta at Home by Sandipta's Cookery


 Preparation time - 5 minutes

Cooking time      -  5 minutes

Serve                 -  2


Ingredients -

1 cup        Milk

½ cup       Heavy cream

1 tsp         Vanilla essence


Unflavoured gelatin powder


Sugar according to your taste


Procedure -


1.Dissolve unflavored gelatin in 2 tbsp cold water and keep aside for about 10 minutes. 

(২ চা চামচ ঠাণ্ডা জলে  জেলটিন দ্রবীভূত করুন এবং প্রায় ১০ মিনিটের জন্য একপাশে রেখে দিন) 


2. In a pan add the cream, milk and sugar to a simmer over medium-low heat, Do not boil.

(একটি প্যানে ক্রিম, দুধ এবং চিনি  দিয়ে মাঝারি স্বল্প আঁচে গরম করে নিন,ফোটাবেন না) 


3.When sugar has dissolved remove from heat add vanilla essence. Let cool for 5 minutes before adding the gelatin.

(যখন চিনি দ্রবীভূত হয়ে গেলে গ্যাস বন্ধ করে ভ্যানিলা এসেন্স দিন।  জেলটিন যোগ করার আগে ৫ মিনিটের জন্য শীতল হতে দিন) 


4. Add gelatin in the milk mixture and stir until the gelatin has completely dissolved.  Pour it in the serving glasses and refrigerate until it sets. 

(দুধের মিশ্রণে জেলটিন যুক্ত করুন এবং জেলটিন পুরোপুরি দ্রবীভূত না হওয়া পর্যন্ত নাড়ুন। একটি গ্লাসে ঢালুন এবং এটি সেট না হওয়া পর্যন্ত ফ্রিজে রাখুন) 



5. This time, make the milk mixture once more in the same way and add pink food coloring to it. 

(এইবার, ঠিক একইভাবে আরো একবার দুধের মিশ্রণ তৈরি করুন এবং তাতে পিঙ্ক ফুড কালার দিন) 


6.Take the glasses out of the fridge, pour the mixture and put it back in the fridge until set. 

(গ্লাস গুলি  ফ্রিজ থেকে বের করে আনুন, মিশ্রণটি ঢালুন এবং সেট না হওয়া পর্যন্ত ফ্রিজে রেখে দিন।) 



7. Ready to serve. 

(পরিবেশনের জন্য প্রস্তুত)                 



                                     ------------------------THANK  YOU---------------------------



Comments

Popular posts from this blog

Creamy Chocolate Pudding | How to Make Chocolate Pudding | Easy Recipe Of Chocolate Pudding Creamy Chocolate Pudding Preparation time - 10 minutes Cooking time - 10 minutes Serve - 3 Ingredients - 500 ml Full fat milk 3 tbsp Heavy cream 50 gm Dark chocolate (chopped) 1 tbsp Rice flour 2 tbsp Cocoa powder 2 tbsp Cornflour ½ tsp Vanilla essence ½ cup Sugar Procedure - 1.In a pan add sugar, cocoa powder, cornflour, rice flour, gradually add milk and whisk until well combined. Once it is done, turn on the flame. (একটি প্যানে চিনি, কোকো পাউডার, কর্নফ্লার, চালের গুঁড়ো দিন, ধীরে ধীরে দুধ যোগ করুন এবং ভাল সংযুক্ত হওয়া পর্যন্ত নাড়ুন। এটি হয়ে গেলে গ্যাস অন করুন) 2. Stirring continuously until pudding is thicken. Add dark chocolate, heavy cream. (পুডিং ঘন না হওয়া পর্যন্ত একটানা নাড়তে থাকুন। ডার্ক চকোলেট, হেভি ক্রিম দিন) 3. When the chocolate starts to melt add vanilla essence and mix well. Pour into the dessert cups. (যখন চকোলেটটি গলতে শুরু করে তখন ভ্যানিলা এসেন্স দিন এবং ভালভাবে মিক্স করুন। ডের্জাট কাপে ঢালুন ) 4. Let it cool at room temperature and refrigerate until serve. (ঘরের তাপমাত্রায় এটি ঠান্ডা হতে দিন এবং পরিবেশন হওয়া পর্যন্ত ফ্রিজে রাখুন)

Recipe of Mughlai Chicken Handi | How to make Mughlai Chicken Handi | Recipeuwish | By Sandipta's Cookery

Dahi Vada | South Indian Recipe | Easy Dahi Vada Recipe Dahi Vada Preparation time - 20 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 4 Procedure - For Vada - 1 cup Urad dal 2 nos Chopped green chilies 1 tbsp Chopped ginger For soaking vada - Lukewarm water Salt to taste Seasoned curd - 2 cups Curd ½ tsp Black salt ½ tsp Roasted powder Sugar according to your taste Other ingredients - Green chutney Tamarind chutney Sev Chat masala Kashmiri red chili powder Procedure - 1.Soak urad dal in fresh water for 5 hours or overnight. Drain the excess water and transfer to a mixer grinder along with the ingredients listed under "vada". Make a smooth paste. (বিউলি ডাল টাটকা জলে ২ ঘন্টা বা সারা রাত্র ভিজিয়ে রাখুন। অতিরিক্ত জল নিষ্কাশন করুন এবং "বড়া" এর নীচে তালিকাভুক্ত উপাদানগুলির সাথে মিক্সার পেষকদন্তে স্থানান্তর করুন। একটি মসৃণ পেস্ট তৈরি করুন) 2. Prepared dal mixer in a bowl and whisk well, until the mixture fluffs. (তৈরি করা ডালের মিশ্রণ একটি বাটিতে নিন ও ভালো করে ফেটিয়ে নিন,না ফোলা পর্যন্ত) 3. Set a deep pan and heat enough oil and fry the vadas. (একটি কড়াইতে পর্যাপ্ত তেল গরম করুন এবং বড়াগুলি ভাজুন) 4. lukewarm water in a big bowl, add salt to taste and transfer the fried vadas in water to soak. ( একটি বড় পাত্রে হালকা গরম জল, স্বাদ অনুযায়ী নুন যোগ করুন এবং ভাজা বড়া গুলি জলে ভিজিয়ে রাখুন) 5. Take out the soaked water and squeeze out excess water with light hand . ( হালকা হাতে অতিরিক্ত জল বের করে নিন বড়া গুলি থেকে) Assemble - 1.Make a curd mixture with all the ingredients listed in "seasoned curd" . (একটি পাত্রে "দই" এর তালিকাভুক্ত সকল উপকরণ গুলো দিয়ে একটি মিশ্রণ তৈরি করুন) 2.Placed the soaked vadas in a serving platter. (ভিজানো বড়াগুলি পরিবেশন প্ল্যাটারে রেখে দিন) 3.Pour the seasoned dahi. (দই দিন) 4.Sprinkle some chat masala ,kashmiri red chili powder,black salt. (কিছুটা চাট মশলা, কাশ্মিরি লাল লংকা গুঁড়ো, বিটনুন ছড়িয়ে দিন) 5.Pour tamarind and green chutney, sev. (তেঁতুল এবং সবুজ চাটনি ,সেভ ঢালুন ) 6. Serve it chilled. (ঠাণ্ডা করে পরিবেশন করুন)