Recipe of Mughlai Chicken Handi | How to make Mughlai Chicken Handi | Recipeuwish | By Sandipta's Cookery
Ingredients -
For marinade -
500 gm Chicken
¾ tsp Black pepper powder
Salt to taste
RecipeuwishSpice powder -
½ tsp Turmeric powder
1.5 tsp Red chili powder
2 tsp Coriander powder
½ tsp Cumin powder
¾ tsp Garam masala powder
2 tsp kasuri methi ( roasted)
Other ingredients -
3 tbsp Olive oil
2 nos Onions ( grated)
2 tsp Ginger garlic paste
4 tbsp Tomato puree
3 tbsp Beaten curd
¼ cup Cashew paste
2-3 nos Slit green chili
150 ml Water
Salt to taste
Procedure -
1.In a bowl add chicken and marinate with the ingredients listed under "marinade" and keep aside for 30 minutes.
(একটি বাটিতে চিকেন নিন এবং "মেরিনেড" এর নীচে তালিকাভুক্ত উপাদানগুলি দিয়ে মেরিনেট করুন ৩০ মিনিটের জন্য )
2. Heat oil in a wok and add grated onion, fry till the colour changes.
(একটি পাত্রে তেল গরম করে তাতে পেঁয়াজ দিন, রঙ পরিবর্তন না হওয়া পর্যন্ত ভাজুন)
3. Add ginger garlic paste, marinated chicken and cook on high flame till the colour changes .
(আদা রসুন বাটা, মেরিনেটেড চিকেন দিন এবং রঙ পরিবর্তন না হওয়া পর্যন্ত উচ্চ শিখায় রান্না করুন)
4. Add turmeric - red chili - coriander - cumin powder and cook for 4-5 minutes.
(হলুদ - লংকা গুড়ো - ধনে - জিরে গুঁড়ো দিয়ে ৪-৫ মিনিট রান্না করুন)
5. Add tomato puree , give a nice stir and cook till oil separates.
(টমেটো পিউরি দিন এবং তেল পৃথক হওয়া পর্যন্ত রান্না করুন)
6. Add cashew paste, beaten curd . Mix well and cook for 2 minutes on low heat.
(কাজু বাটা, ফেটানো টক দই যোগ করুন। ভালো করে মিশিয়ে নিন এবং অল্প আঁচে ২ মিনিট রান্না করুন)
7. Add water , slit green chili, give a nice stir, cover and cook on low heat for 15 minutes.
(জল ও কাচা লঙ্কা দিয়ে নাড়ুন এবং ঢেকে ১৫ মিনিটের জন্য কম আঁচে রান্না করুন)
8. Add garam masala, kasuri methi , mix well . Simmer on low heat for 3 minutes.
(গরম মশলা, কসুরি মেথি দিয়ে ভালো করে মেশান। ৩ মিনিটের জন্য অল্প আঁচে জ্বাল দিন)
9. Serve hot.
(গরম গরম পরিবেশন করুন)
Comments
Post a Comment
Thank You.