Recipe of Mughlai Chicken Handi | How to make Mughlai Chicken Handi | Recipeuwish | By Sandipta's Cookery


Preparation time - 10 minutes Cooking time      -  50 minutes Serve                    -   3  Ingredients - For marinade -  500 gm    Chicken ¾ tsp        Black pepper powder Salt to taste  Spice powder -  ½ tsp         Turmeric powder 1.5 tsp       Red chili powder 2 tsp          Coriander powder ½ tsp         Cumin powder ¾ tsp         Garam masala powder 2 tsp          kasuri methi ( roasted)   Other ingredients -   3 tbsp       Olive oil 2 nos        Onions ( grated)  2 tsp         Ginger garlic paste 4 tbsp        Tomato puree 3 tbsp        Beaten curd ¼ cup       Cashew paste 2-3 nos     Slit green chili 150 ml      Water Salt to taste


Ingredients -

For marinade -


500 gm    Chicken

¾ tsp        Black pepper powder

Salt to taste

Recipeuwish

Spice powder -


½ tsp         Turmeric powder

1.5 tsp       Red chili powder

2 tsp          Coriander powder

½ tsp         Cumin powder

¾ tsp         Garam masala powder

2 tsp          kasuri methi ( roasted) 


Other ingredients - 


3 tbsp       Olive oil

2 nos        Onions ( grated) 

2 tsp         Ginger garlic paste

4 tbsp        Tomato puree

3 tbsp        Beaten curd

¼ cup       Cashew paste

2-3 nos     Slit green chili

150 ml      Water

Salt to taste


Procedure -


1.In a bowl add chicken and marinate with the ingredients listed under "marinade" and keep aside for 30 minutes. 

(একটি বাটিতে চিকেন নিন এবং "মেরিনেড" এর নীচে তালিকাভুক্ত উপাদানগুলি দিয়ে মেরিনেট করুন ৩০ মিনিটের জন্য ) 


Preparation time - 10 minutes Cooking time      -  50 minutes Serve                    -   3  Ingredients - For marinade -  500 gm    Chicken ¾ tsp        Black pepper powder Salt to taste  Spice powder -  ½ tsp         Turmeric powder 1.5 tsp       Red chili powder 2 tsp          Coriander powder ½ tsp         Cumin powder ¾ tsp         Garam masala powder 2 tsp          kasuri methi ( roasted)   Other ingredients -   3 tbsp       Olive oil 2 nos        Onions ( grated)  2 tsp         Ginger garlic paste 4 tbsp        Tomato puree 3 tbsp        Beaten curd ¼ cup       Cashew paste 2-3 nos     Slit green chili 150 ml      Water Salt to taste

2. Heat oil in a wok and add grated onion, fry till the colour changes. 

(একটি পাত্রে তেল গরম করে তাতে পেঁয়াজ দিন, রঙ পরিবর্তন না হওয়া পর্যন্ত ভাজুন) 


Preparation time - 10 minutes Cooking time      -  50 minutes Serve                    -   3  Ingredients - For marinade -  500 gm    Chicken ¾ tsp        Black pepper powder Salt to taste  Spice powder -  ½ tsp         Turmeric powder 1.5 tsp       Red chili powder 2 tsp          Coriander powder ½ tsp         Cumin powder ¾ tsp         Garam masala powder 2 tsp          kasuri methi ( roasted)   Other ingredients -   3 tbsp       Olive oil 2 nos        Onions ( grated)  2 tsp         Ginger garlic paste 4 tbsp        Tomato puree 3 tbsp        Beaten curd ¼ cup       Cashew paste 2-3 nos     Slit green chili 150 ml      Water Salt to taste

3. Add ginger garlic paste, marinated chicken and cook on high flame till the colour changes . 

(আদা রসুন বাটা, মেরিনেটেড চিকেন দিন এবং রঙ পরিবর্তন না হওয়া পর্যন্ত উচ্চ শিখায় রান্না করুন) 


Preparation time - 10 minutes Cooking time      -  50 minutes Serve                    -   3  Ingredients - For marinade -  500 gm    Chicken ¾ tsp        Black pepper powder Salt to taste  Spice powder -  ½ tsp         Turmeric powder 1.5 tsp       Red chili powder 2 tsp          Coriander powder ½ tsp         Cumin powder ¾ tsp         Garam masala powder 2 tsp          kasuri methi ( roasted)   Other ingredients -   3 tbsp       Olive oil 2 nos        Onions ( grated)  2 tsp         Ginger garlic paste 4 tbsp        Tomato puree 3 tbsp        Beaten curd ¼ cup       Cashew paste 2-3 nos     Slit green chili 150 ml      Water Salt to taste


4. Add turmeric - red chili - coriander - cumin powder and cook for 4-5 minutes. 

(হলুদ - লংকা গুড়ো - ধনে - জিরে গুঁড়ো দিয়ে ৪-৫ মিনিট রান্না করুন) 


Preparation time - 10 minutes Cooking time      -  50 minutes Serve                    -   3  Ingredients - For marinade -  500 gm    Chicken ¾ tsp        Black pepper powder Salt to taste  Spice powder -  ½ tsp         Turmeric powder 1.5 tsp       Red chili powder 2 tsp          Coriander powder ½ tsp         Cumin powder ¾ tsp         Garam masala powder 2 tsp          kasuri methi ( roasted)   Other ingredients -   3 tbsp       Olive oil 2 nos        Onions ( grated)  2 tsp         Ginger garlic paste 4 tbsp        Tomato puree 3 tbsp        Beaten curd ¼ cup       Cashew paste 2-3 nos     Slit green chili 150 ml      Water Salt to taste

5. Add tomato puree , give a nice stir and cook till oil separates. 

(টমেটো পিউরি দিন এবং তেল পৃথক হওয়া পর্যন্ত রান্না করুন) 


Preparation time - 10 minutes Cooking time      -  50 minutes Serve                    -   3  Ingredients - For marinade -  500 gm    Chicken ¾ tsp        Black pepper powder Salt to taste  Spice powder -  ½ tsp         Turmeric powder 1.5 tsp       Red chili powder 2 tsp          Coriander powder ½ tsp         Cumin powder ¾ tsp         Garam masala powder 2 tsp          kasuri methi ( roasted)   Other ingredients -   3 tbsp       Olive oil 2 nos        Onions ( grated)  2 tsp         Ginger garlic paste 4 tbsp        Tomato puree 3 tbsp        Beaten curd ¼ cup       Cashew paste 2-3 nos     Slit green chili 150 ml      Water Salt to taste

6. Add cashew paste, beaten curd .  Mix well and cook for 2 minutes on low heat. 

(কাজু বাটা, ফেটানো টক দই যোগ করুন।  ভালো করে মিশিয়ে নিন এবং অল্প আঁচে ২ মিনিট রান্না করুন) 


Preparation time - 10 minutes Cooking time      -  50 minutes Serve                    -   3  Ingredients - For marinade -  500 gm    Chicken ¾ tsp        Black pepper powder Salt to taste  Spice powder -  ½ tsp         Turmeric powder 1.5 tsp       Red chili powder 2 tsp          Coriander powder ½ tsp         Cumin powder ¾ tsp         Garam masala powder 2 tsp          kasuri methi ( roasted)   Other ingredients -   3 tbsp       Olive oil 2 nos        Onions ( grated)  2 tsp         Ginger garlic paste 4 tbsp        Tomato puree 3 tbsp        Beaten curd ¼ cup       Cashew paste 2-3 nos     Slit green chili 150 ml      Water Salt to taste

7. Add water , slit green chili, give a nice stir, cover and cook on low heat for 15 minutes. 

(জল ও কাচা লঙ্কা দিয়ে নাড়ুন এবং ঢেকে ১৫ মিনিটের জন্য কম আঁচে রান্না করুন) 


Preparation time - 10 minutes Cooking time      -  50 minutes Serve                    -   3  Ingredients - For marinade -  500 gm    Chicken ¾ tsp        Black pepper powder Salt to taste  Spice powder -  ½ tsp         Turmeric powder 1.5 tsp       Red chili powder 2 tsp          Coriander powder ½ tsp         Cumin powder ¾ tsp         Garam masala powder 2 tsp          kasuri methi ( roasted)   Other ingredients -   3 tbsp       Olive oil 2 nos        Onions ( grated)  2 tsp         Ginger garlic paste 4 tbsp        Tomato puree 3 tbsp        Beaten curd ¼ cup       Cashew paste 2-3 nos     Slit green chili 150 ml      Water Salt to taste


8. Add garam masala, kasuri methi , mix well . Simmer on low heat for 3 minutes. 

(গরম মশলা, কসুরি মেথি দিয়ে ভালো করে মেশান।  ৩ মিনিটের জন্য অল্প আঁচে জ্বাল দিন) 


Preparation time - 10 minutes Cooking time      -  50 minutes Serve                    -   3  Ingredients - For marinade -  500 gm    Chicken ¾ tsp        Black pepper powder Salt to taste  Spice powder -  ½ tsp         Turmeric powder 1.5 tsp       Red chili powder 2 tsp          Coriander powder ½ tsp         Cumin powder ¾ tsp         Garam masala powder 2 tsp          kasuri methi ( roasted)   Other ingredients -   3 tbsp       Olive oil 2 nos        Onions ( grated)  2 tsp         Ginger garlic paste 4 tbsp        Tomato puree 3 tbsp        Beaten curd ¼ cup       Cashew paste 2-3 nos     Slit green chili 150 ml      Water Salt to taste

9. Serve hot. 

(গরম গরম পরিবেশন করুন) 


Preparation time - 10 minutes Cooking time      -  50 minutes Serve                    -   3  Ingredients - For marinade -  500 gm    Chicken ¾ tsp        Black pepper powder Salt to taste  Spice powder -  ½ tsp         Turmeric powder 1.5 tsp       Red chili powder 2 tsp          Coriander powder ½ tsp         Cumin powder ¾ tsp         Garam masala powder 2 tsp          kasuri methi ( roasted)   Other ingredients -   3 tbsp       Olive oil 2 nos        Onions ( grated)  2 tsp         Ginger garlic paste 4 tbsp        Tomato puree 3 tbsp        Beaten curd ¼ cup       Cashew paste 2-3 nos     Slit green chili 150 ml      Water Salt to taste




Comments

Popular posts from this blog

Dahi Vada | South Indian Recipe | Easy Dahi Vada Recipe Dahi Vada Preparation time - 20 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 4 Procedure - For Vada - 1 cup Urad dal 2 nos Chopped green chilies 1 tbsp Chopped ginger For soaking vada - Lukewarm water Salt to taste Seasoned curd - 2 cups Curd ½ tsp Black salt ½ tsp Roasted powder Sugar according to your taste Other ingredients - Green chutney Tamarind chutney Sev Chat masala Kashmiri red chili powder Procedure - 1.Soak urad dal in fresh water for 5 hours or overnight. Drain the excess water and transfer to a mixer grinder along with the ingredients listed under "vada". Make a smooth paste. (বিউলি ডাল টাটকা জলে ২ ঘন্টা বা সারা রাত্র ভিজিয়ে রাখুন। অতিরিক্ত জল নিষ্কাশন করুন এবং "বড়া" এর নীচে তালিকাভুক্ত উপাদানগুলির সাথে মিক্সার পেষকদন্তে স্থানান্তর করুন। একটি মসৃণ পেস্ট তৈরি করুন) 2. Prepared dal mixer in a bowl and whisk well, until the mixture fluffs. (তৈরি করা ডালের মিশ্রণ একটি বাটিতে নিন ও ভালো করে ফেটিয়ে নিন,না ফোলা পর্যন্ত) 3. Set a deep pan and heat enough oil and fry the vadas. (একটি কড়াইতে পর্যাপ্ত তেল গরম করুন এবং বড়াগুলি ভাজুন) 4. lukewarm water in a big bowl, add salt to taste and transfer the fried vadas in water to soak. ( একটি বড় পাত্রে হালকা গরম জল, স্বাদ অনুযায়ী নুন যোগ করুন এবং ভাজা বড়া গুলি জলে ভিজিয়ে রাখুন) 5. Take out the soaked water and squeeze out excess water with light hand . ( হালকা হাতে অতিরিক্ত জল বের করে নিন বড়া গুলি থেকে) Assemble - 1.Make a curd mixture with all the ingredients listed in "seasoned curd" . (একটি পাত্রে "দই" এর তালিকাভুক্ত সকল উপকরণ গুলো দিয়ে একটি মিশ্রণ তৈরি করুন) 2.Placed the soaked vadas in a serving platter. (ভিজানো বড়াগুলি পরিবেশন প্ল্যাটারে রেখে দিন) 3.Pour the seasoned dahi. (দই দিন) 4.Sprinkle some chat masala ,kashmiri red chili powder,black salt. (কিছুটা চাট মশলা, কাশ্মিরি লাল লংকা গুঁড়ো, বিটনুন ছড়িয়ে দিন) 5.Pour tamarind and green chutney, sev. (তেঁতুল এবং সবুজ চাটনি ,সেভ ঢালুন ) 6. Serve it chilled. (ঠাণ্ডা করে পরিবেশন করুন)

Recipe of Chicken Burger | How to make Chicken Burger | Chicken Burger Recipe in English and Bengali