Chicken Hariyali | Hariyali Chicken Recipe | Green Chicken Recipe | Easy Hariyali Recipe

                       

500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil

Preparation time - 15-20 minutes

Cooking time      -  45 minutes

Serve                 -   3


Ingredients -

For marinade -


500 gms       Chicken

½ tsp            Turmeric powder

5 tbsp            Whisked curd

Hariyali masala paste

Salt to taste


For hariyali masala paste -


10 nos          Almond

10 nos         Cashew nuts

1 tsp            Cumin seeds

1 tsp            Black peppercorn

1 inch          Ginger piece

8 cloves       Garlic

4 nos           Green chilies

1 cup           Coriander leaves


Whole spices - 


4 nos          Green cardamom

4 cloves      Garlic

1 inch          Cinnamon stick


Other ingredients -


2 tsp          Birista

3 tsp          Crushed birista

½ tsp         Garam masala powder

200 ml       Water

Oil


Procedure -


1.In a bowl add all ingredients listed under "marinade" for 60 minutes in room temperature.

(একটি বাটিতে ঘরের তাপমাত্রায় ৬০ মিনিটের জন্য "মেরিনেড" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


2. Heat oil in a pan add all ingredients listed under " whole spices ". When it's crackle add marinated chicken pieces .

(একটি প্যানে তেল গরম করে "গোটা গরম মশলা" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন,মশলা ফাটতে শুরু করলে ম্যারিনেটেড চিকেন পিস গুলি দিন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


3. Fry the chicken pieces both side then add extra marinade and cook until oil separates.

(চিকেন পিস গুলি ভাজুন তারপর অতিরিক্ত মেরিনেড যোগ করুন এবং তেল আলাদা না হওয়া পর্যন্ত রান্না করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


4. Add crushed birista , garam masala powder, mix well and cook for a minute.

(ক্রাস্ করা বিরিস্তা, গরম মশলা গুঁড়ো দিন, ভাল করে মিশিয়ে ১ মিনিট রান্না করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


5. Add water, mix and cover & cook on low heat for 15 minutes till chicken tender. At this stage you can add salt if needed.

(জল দিন, মিশিয়ে নিন এবং ঢাকুন ১৫ মিনিট মত অল্প আঁচে রান্না করুন,চিকেন নরম না হওয়া পর্যন্ত ।এই পর্যায়ে আপনি প্রয়োজন হলে নুন যোগ করতে পারেন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil

6. Spread birista and serve hot.

(বিরিস্তা ছড়িয়ে গরম গরম পরিবেশন করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


THANK YOU


Comments

Popular posts from this blog

Egg Bhejo | Burmese Recipe | Stuffed Egg Masala | Street Food At Home | How To Make Egg Bhejo Egg Bhejo Preparation time - 10 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 3 Ingredients - 3 nos Eggs ( boiled) 1 nos Slice onion (medium size) 6 pods of Slice garlic 1 tbsp Red chili flakes Salt water Fried oil Lemon water Tamarind water Chopped coriander leaves Procedure - 1.Heat oil in a wok and deep fry slice onion and garlic, keep aside. (একটি পাত্রে তেল গরম করে পেঁয়াজ ও রসুন ডিপ ফ্রাই করুন , একপাশে রেখে দিন) 2. In a bowl add little bit of fried oil,the oil with which we fried the onion and garlic. (একটি বাটিতে কিছুটা ভাজা তেল নিন, যে তেল দিয়ে পেঁয়াজ এবং রসুন ভেজে নিয়েছিলেন) 3. In another bowl add fried onion and garlic. Crush a little bit and mix with red chili flakes. (অন্য একটি বাটিতে ভাজা পেঁয়াজ এবং রসুন দিন। অল্প অল্প করে গুঁড়ো এবং রেড চিলি ফ্লেক্সের সাথে মিশ্রিত করুন) 4. Take a boiled egg and make a slit in the centre about half way through. (একটি সিদ্ধ ডিম নিন এবং মাঝখানে প্রায় অর্ধেক চেরা করুন) 5. Stuff the onion - garlic- red chili flakes mixture. (পেঁয়াজ-রসুন- রেড চিলি ফ্লেক্সের মিশ্রণটি দিন) 6. Add a few drops of salt water, fried oil, and tamarind water. (কয়েক ফোঁটা নুন জল, ভাজা তেল এবং তেঁতুলের জল দিন) 7. Finally garnish with coriander leaves and serve. ( সবশেষে ধনে পাতা দিয়ে সাজিয়ে পরিবেশন করুন)

Paneer Kolhapuri Recipe in Bengali and English | Indian Vegetarian Recipe | How to make Paneer Kolhapuri by Sandipta's Cookery

Birthday Cake Recipe| Home Made Birthday Cake| Birthday Cake by Sandipta's Cookery