Chicken Hariyali | Hariyali Chicken Recipe | Green Chicken Recipe | Easy Hariyali Recipe
Preparation time - 15-20 minutes
Cooking time - 45 minutes
Serve - 3
Ingredients -
For marinade -
500 gms Chicken
½ tsp Turmeric powder
5 tbsp Whisked curd
Hariyali masala paste
Salt to taste
For hariyali masala paste -
10 nos Almond
10 nos Cashew nuts
1 tsp Cumin seeds
1 tsp Black peppercorn
1 inch Ginger piece
8 cloves Garlic
4 nos Green chilies
1 cup Coriander leaves
Whole spices -
4 nos Green cardamom
4 cloves Garlic
1 inch Cinnamon stick
Other ingredients -
2 tsp Birista
3 tsp Crushed birista
½ tsp Garam masala powder
200 ml Water
Oil
Procedure -
1.In a bowl add all ingredients listed under "marinade" for 60 minutes in room temperature.
(একটি বাটিতে ঘরের তাপমাত্রায় ৬০ মিনিটের জন্য "মেরিনেড" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন)
2. Heat oil in a pan add all ingredients listed under " whole spices ". When it's crackle add marinated chicken pieces .
(একটি প্যানে তেল গরম করে "গোটা গরম মশলা" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন,মশলা ফাটতে শুরু করলে ম্যারিনেটেড চিকেন পিস গুলি দিন)
3. Fry the chicken pieces both side then add extra marinade and cook until oil separates.
(চিকেন পিস গুলি ভাজুন তারপর অতিরিক্ত মেরিনেড যোগ করুন এবং তেল আলাদা না হওয়া পর্যন্ত রান্না করুন)
4. Add crushed birista , garam masala powder, mix well and cook for a minute.
(ক্রাস্ করা বিরিস্তা, গরম মশলা গুঁড়ো দিন, ভাল করে মিশিয়ে ১ মিনিট রান্না করুন)
5. Add water, mix and cover & cook on low heat for 15 minutes till chicken tender. At this stage you can add salt if needed.
(জল দিন, মিশিয়ে নিন এবং ঢাকুন ১৫ মিনিট মত অল্প আঁচে রান্না করুন,চিকেন নরম না হওয়া পর্যন্ত ।এই পর্যায়ে আপনি প্রয়োজন হলে নুন যোগ করতে পারেন)
6. Spread birista and serve hot.
(বিরিস্তা ছড়িয়ে গরম গরম পরিবেশন করুন)
Comments
Post a Comment
Thank You.