Chicken Hariyali | Hariyali Chicken Recipe | Green Chicken Recipe | Easy Hariyali Recipe

                       

500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil

Preparation time - 15-20 minutes

Cooking time      -  45 minutes

Serve                 -   3


Ingredients -

For marinade -


500 gms       Chicken

½ tsp            Turmeric powder

5 tbsp            Whisked curd

Hariyali masala paste

Salt to taste


For hariyali masala paste -


10 nos          Almond

10 nos         Cashew nuts

1 tsp            Cumin seeds

1 tsp            Black peppercorn

1 inch          Ginger piece

8 cloves       Garlic

4 nos           Green chilies

1 cup           Coriander leaves


Whole spices - 


4 nos          Green cardamom

4 cloves      Garlic

1 inch          Cinnamon stick


Other ingredients -


2 tsp          Birista

3 tsp          Crushed birista

½ tsp         Garam masala powder

200 ml       Water

Oil


Procedure -


1.In a bowl add all ingredients listed under "marinade" for 60 minutes in room temperature.

(একটি বাটিতে ঘরের তাপমাত্রায় ৬০ মিনিটের জন্য "মেরিনেড" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


2. Heat oil in a pan add all ingredients listed under " whole spices ". When it's crackle add marinated chicken pieces .

(একটি প্যানে তেল গরম করে "গোটা গরম মশলা" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন,মশলা ফাটতে শুরু করলে ম্যারিনেটেড চিকেন পিস গুলি দিন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


3. Fry the chicken pieces both side then add extra marinade and cook until oil separates.

(চিকেন পিস গুলি ভাজুন তারপর অতিরিক্ত মেরিনেড যোগ করুন এবং তেল আলাদা না হওয়া পর্যন্ত রান্না করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


4. Add crushed birista , garam masala powder, mix well and cook for a minute.

(ক্রাস্ করা বিরিস্তা, গরম মশলা গুঁড়ো দিন, ভাল করে মিশিয়ে ১ মিনিট রান্না করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


5. Add water, mix and cover & cook on low heat for 15 minutes till chicken tender. At this stage you can add salt if needed.

(জল দিন, মিশিয়ে নিন এবং ঢাকুন ১৫ মিনিট মত অল্প আঁচে রান্না করুন,চিকেন নরম না হওয়া পর্যন্ত ।এই পর্যায়ে আপনি প্রয়োজন হলে নুন যোগ করতে পারেন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil

6. Spread birista and serve hot.

(বিরিস্তা ছড়িয়ে গরম গরম পরিবেশন করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


THANK YOU


Comments

Popular posts from this blog

Recipe of Mughlai Chicken Handi | How to make Mughlai Chicken Handi | Recipeuwish | By Sandipta's Cookery

Dahi Vada | South Indian Recipe | Easy Dahi Vada Recipe Dahi Vada Preparation time - 20 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 4 Procedure - For Vada - 1 cup Urad dal 2 nos Chopped green chilies 1 tbsp Chopped ginger For soaking vada - Lukewarm water Salt to taste Seasoned curd - 2 cups Curd ½ tsp Black salt ½ tsp Roasted powder Sugar according to your taste Other ingredients - Green chutney Tamarind chutney Sev Chat masala Kashmiri red chili powder Procedure - 1.Soak urad dal in fresh water for 5 hours or overnight. Drain the excess water and transfer to a mixer grinder along with the ingredients listed under "vada". Make a smooth paste. (বিউলি ডাল টাটকা জলে ২ ঘন্টা বা সারা রাত্র ভিজিয়ে রাখুন। অতিরিক্ত জল নিষ্কাশন করুন এবং "বড়া" এর নীচে তালিকাভুক্ত উপাদানগুলির সাথে মিক্সার পেষকদন্তে স্থানান্তর করুন। একটি মসৃণ পেস্ট তৈরি করুন) 2. Prepared dal mixer in a bowl and whisk well, until the mixture fluffs. (তৈরি করা ডালের মিশ্রণ একটি বাটিতে নিন ও ভালো করে ফেটিয়ে নিন,না ফোলা পর্যন্ত) 3. Set a deep pan and heat enough oil and fry the vadas. (একটি কড়াইতে পর্যাপ্ত তেল গরম করুন এবং বড়াগুলি ভাজুন) 4. lukewarm water in a big bowl, add salt to taste and transfer the fried vadas in water to soak. ( একটি বড় পাত্রে হালকা গরম জল, স্বাদ অনুযায়ী নুন যোগ করুন এবং ভাজা বড়া গুলি জলে ভিজিয়ে রাখুন) 5. Take out the soaked water and squeeze out excess water with light hand . ( হালকা হাতে অতিরিক্ত জল বের করে নিন বড়া গুলি থেকে) Assemble - 1.Make a curd mixture with all the ingredients listed in "seasoned curd" . (একটি পাত্রে "দই" এর তালিকাভুক্ত সকল উপকরণ গুলো দিয়ে একটি মিশ্রণ তৈরি করুন) 2.Placed the soaked vadas in a serving platter. (ভিজানো বড়াগুলি পরিবেশন প্ল্যাটারে রেখে দিন) 3.Pour the seasoned dahi. (দই দিন) 4.Sprinkle some chat masala ,kashmiri red chili powder,black salt. (কিছুটা চাট মশলা, কাশ্মিরি লাল লংকা গুঁড়ো, বিটনুন ছড়িয়ে দিন) 5.Pour tamarind and green chutney, sev. (তেঁতুল এবং সবুজ চাটনি ,সেভ ঢালুন ) 6. Serve it chilled. (ঠাণ্ডা করে পরিবেশন করুন)

Recipe of Chicken Burger | How to make Chicken Burger | Chicken Burger Recipe in English and Bengali