Chicken Hariyali | Hariyali Chicken Recipe | Green Chicken Recipe | Easy Hariyali Recipe

                       

500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil

Preparation time - 15-20 minutes

Cooking time      -  45 minutes

Serve                 -   3


Ingredients -

For marinade -


500 gms       Chicken

½ tsp            Turmeric powder

5 tbsp            Whisked curd

Hariyali masala paste

Salt to taste


For hariyali masala paste -


10 nos          Almond

10 nos         Cashew nuts

1 tsp            Cumin seeds

1 tsp            Black peppercorn

1 inch          Ginger piece

8 cloves       Garlic

4 nos           Green chilies

1 cup           Coriander leaves


Whole spices - 


4 nos          Green cardamom

4 cloves      Garlic

1 inch          Cinnamon stick


Other ingredients -


2 tsp          Birista

3 tsp          Crushed birista

½ tsp         Garam masala powder

200 ml       Water

Oil


Procedure -


1.In a bowl add all ingredients listed under "marinade" for 60 minutes in room temperature.

(একটি বাটিতে ঘরের তাপমাত্রায় ৬০ মিনিটের জন্য "মেরিনেড" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


2. Heat oil in a pan add all ingredients listed under " whole spices ". When it's crackle add marinated chicken pieces .

(একটি প্যানে তেল গরম করে "গোটা গরম মশলা" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান যুক্ত করুন,মশলা ফাটতে শুরু করলে ম্যারিনেটেড চিকেন পিস গুলি দিন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


3. Fry the chicken pieces both side then add extra marinade and cook until oil separates.

(চিকেন পিস গুলি ভাজুন তারপর অতিরিক্ত মেরিনেড যোগ করুন এবং তেল আলাদা না হওয়া পর্যন্ত রান্না করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


4. Add crushed birista , garam masala powder, mix well and cook for a minute.

(ক্রাস্ করা বিরিস্তা, গরম মশলা গুঁড়ো দিন, ভাল করে মিশিয়ে ১ মিনিট রান্না করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


5. Add water, mix and cover & cook on low heat for 15 minutes till chicken tender. At this stage you can add salt if needed.

(জল দিন, মিশিয়ে নিন এবং ঢাকুন ১৫ মিনিট মত অল্প আঁচে রান্না করুন,চিকেন নরম না হওয়া পর্যন্ত ।এই পর্যায়ে আপনি প্রয়োজন হলে নুন যোগ করতে পারেন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil

6. Spread birista and serve hot.

(বিরিস্তা ছড়িয়ে গরম গরম পরিবেশন করুন) 


500 gms       Chicken  ½ tsp            Turmeric powder  5 tbsp            Whisked curd  Hariyali masala paste  Salt to taste   For hariyali masala paste -   10 nos          Almond  10 nos         Cashew nuts  1 tsp            Cumin seeds  1 tsp            Black peppercorn  1 inch          Ginger piece  8 cloves       Garlic  4 nos           Green chilies  1 cup           Coriander leaves   Whole spices -    4 nos          Green cardamom  4 cloves      Garlic  1 inch          Cinnamon stick   Other ingredients -   2 tsp          Birista  3 tsp          Crushed birista  ½ tsp         Garam masala powder  200 ml       Water  Oil


THANK YOU


Comments

Popular posts from this blog

Creamy Chocolate Pudding | How to Make Chocolate Pudding | Easy Recipe Of Chocolate Pudding Creamy Chocolate Pudding Preparation time - 10 minutes Cooking time - 10 minutes Serve - 3 Ingredients - 500 ml Full fat milk 3 tbsp Heavy cream 50 gm Dark chocolate (chopped) 1 tbsp Rice flour 2 tbsp Cocoa powder 2 tbsp Cornflour ½ tsp Vanilla essence ½ cup Sugar Procedure - 1.In a pan add sugar, cocoa powder, cornflour, rice flour, gradually add milk and whisk until well combined. Once it is done, turn on the flame. (একটি প্যানে চিনি, কোকো পাউডার, কর্নফ্লার, চালের গুঁড়ো দিন, ধীরে ধীরে দুধ যোগ করুন এবং ভাল সংযুক্ত হওয়া পর্যন্ত নাড়ুন। এটি হয়ে গেলে গ্যাস অন করুন) 2. Stirring continuously until pudding is thicken. Add dark chocolate, heavy cream. (পুডিং ঘন না হওয়া পর্যন্ত একটানা নাড়তে থাকুন। ডার্ক চকোলেট, হেভি ক্রিম দিন) 3. When the chocolate starts to melt add vanilla essence and mix well. Pour into the dessert cups. (যখন চকোলেটটি গলতে শুরু করে তখন ভ্যানিলা এসেন্স দিন এবং ভালভাবে মিক্স করুন। ডের্জাট কাপে ঢালুন ) 4. Let it cool at room temperature and refrigerate until serve. (ঘরের তাপমাত্রায় এটি ঠান্ডা হতে দিন এবং পরিবেশন হওয়া পর্যন্ত ফ্রিজে রাখুন)

Paneer Kolhapuri Recipe in Bengali and English | Indian Vegetarian Recipe | How to make Paneer Kolhapuri by Sandipta's Cookery

Elo Jhelo | Evening Snacks | Kamranga Nimki | How To Make Easily Elo Jhelo Elo Jhelo Preparation time - 5 minutes Cooking time - 40 minutes Serve - 5 Ingredients- 1 cup Refined flour ½ cup Wheat flour 2 tbsp Gram flour 1 tsp Nigella seed ⅓ cup Ghee 1pinch Baking soda Cold water as required Salt to taste Procedure- 1.Mix all these ingredients together well in the flour and knead well,cover for at least 30 minutes. (ময়দা তে এই সকল উপকরণ একসাথে ভালো ভাবে মিশিয়ে নিন এবং তাতে ঠান্ডা জল দিয়ে মেখে ঢেকে রাখুন অন্তত ৩০মিনিট) 2.Cut the lentils from the dough. (ময়দার ডো থেকে লেচি কেটে নিন) 3.Roll it like a small luchi and cut the edges into squares. (ছোট ছোট লুচির মত বেলুন ও ধারগুলি কেটে চৌকো আকার দিন) 4.Apply the water on opposite edges and plate the first side. Pinch well to secure. (দুই প্রান্তে জল লাগান,ও শাড়ির কুচির মত ভাজ দিন এবং মুখটি আটকান) 5.Repeat on the opposite side,and twist one. (বিপরীত দিকে ও একই রকম ভাবে করে টুইস্ট করে দিন নিমকি টিকে) 6.Fry the snacks until golden brown,once it's done pick up and serve hot. (কড়াইতে একটু বেশি পরিমাণ তেল দিয়ে কড়া করে ভেজে তুলে নিন ও গরম গরম পরিবেশন করুন)