Soya Kurma at Home | How to make Soya Kurma | Soya Kurma by Sandipta's Cookery
Preparation time - 10 minutes
Cooking time - 40 minutes
Serve - 3
Ingredients -
For marinade -
1 cup Soya chunks ( soaked & squeeze)
1 tsp Ginger garlic paste
¼ tsp Chili powder
¼ tsp Garam masala powder
1 tbsp Lime juice
Salt to taste
For cashew paste -
3 tbsp Coconut powder
2 tbsp Cashew nuts
½ tsp Fennel seeds
¼ cup Water
Whole spices -
Bay leaf
Cloves
Cinnamon sticks
Star anise
Shah jeera
Other ingredients -
½ cup Chopped onion
1 nos Tomato
2 nos Slit green chilis
1 tbsp Chopped coriander leaves
½ tsp Chili powder
1 tsp Coriander powder
½ tsp Garam masala powder
Water as required
Salt to taste
Oil
Procedure -
1.In a bowl add all ingredients listed under "marinade" keep aside.
(একটি পাত্রে "মেরিনেড" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদানগুলি একপাশে রেখে দিন)
2. In a blender jar add all ingredients listed under "cashew paste" blend smooth and keep aside.
(একটি ব্লেন্ডার জারে "কাজু পেস্ট" এর নীচে তালিকাভুক্ত সমস্ত উপাদান গুলি নিয়ে ব্লেন্ড করুন এবং একপাশে রেখে দিন)
3. In a pan heat oil and add "whole spice", when it's splutter add chopped onion, slit green chilis and saute onion turns translucent.
(একটি প্যানে তেল দিন এবং "গোটা মশলা" যোগ করুন, পেঁয়াজ কুচি,চেরা কাচা লংকা দিন এবং পেঁয়াজ কুচি হালকা লাল হওয়া পর্যন্ত অপেক্ষা করুন)
4. Add tomato, salt to taste and cook till tomato turns soft.
(টমেটো, স্বাদ মতো নুন দিন এবং টমেটো নরম না হওয়া পর্যন্ত রান্না করুন)
5. Add marinated soya, chopped coriander leaves, cashew paste, chili powder, coriander powder, garam masala powder and mix well and saute for 5 minutes.
(ম্যারিনেটেড সয়া, ধনেপাতা কুচি, কাজু পেস্ট, লংকাগুঁড়ো, ধনে গুঁড়ো, গরম মশলা গুঁড়ো দিয়ে ভালো করে মেশান এবং ৫ মিনিট ভাজুন)
6. Add water and cook and cover until soya chunks are soft.
(জল দিন এবং সয়াগুলি নরম না হওয়া পর্যন্ত ঢেকে দিন)
7. Give a nice stir and serve.
(অল্প নাড়ুন এবং পরিবেশন করুন)
Comments
Post a Comment
Thank You.