Egg Mayo Sandwich (এগ-মায়ো স্যান্ডউইচ)




Egg-Mayo Sandwich (এগ-মায়ো স্যান্ডউইচ)



Ingredients / উপকরণ: 

    - Bread, Egg (Half boiled), Mayonnaise, Onion crush, Coriander crush, Pepper powder, Salt and butter as per taste. 

            -পাউরুটি,ডিম(Half boiled), মায়নিজ, পিয়াজ কুচি, ধনে পাতা কুচি, গোলমরিচ গুঁড়ো, স্বাদ অনুযায়ী নুন ও মাখন         

 Method / পদ্ধতি: 

1.  Spread mayonnaise on one side of the bread and cut the eggs into slices and cover it with onion-coriander leaves, black pepper powder, salt and cover it with another loaf of bread. 

১. পাউরুটির একটা পিঠে মায়নিজ মাখিয়ে তার ওপর  ডিম গুলো স্লাইস করে কেটে দিতে হবে এবং তার সাথে পিয়াজ - ধনে পাতা কুচি,গোলমরিচ গুঁড়ো,নুন দিয়ে আর একটি পাউরুটি দিয়ে ঢেকে দিতে হবে। 


2.  Heat a frying pan and bake the bread on one side with butter, after a while turn it over and bake on the other side with butter. The egg-may sandwich is made.

২.  একটি তাওয়া গরম করে নিয়ে পাউরুটির একটি পিঠে মাখন মাখিয়ে সেকে নিতে হবে,কিছুক্ষন পর উল্টে দিয়ে অপর পিঠে  মাখন মাখিয়ে সেকে নিলেই এগ -মায়ো স্যান্ডউইচ তৈরি






  

Comments

Post a Comment

Thank You.

Popular posts from this blog

Recipe of Mughlai Chicken Handi | How to make Mughlai Chicken Handi | Recipeuwish | By Sandipta's Cookery

Dahi Vada | South Indian Recipe | Easy Dahi Vada Recipe Dahi Vada Preparation time - 20 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 4 Procedure - For Vada - 1 cup Urad dal 2 nos Chopped green chilies 1 tbsp Chopped ginger For soaking vada - Lukewarm water Salt to taste Seasoned curd - 2 cups Curd ½ tsp Black salt ½ tsp Roasted powder Sugar according to your taste Other ingredients - Green chutney Tamarind chutney Sev Chat masala Kashmiri red chili powder Procedure - 1.Soak urad dal in fresh water for 5 hours or overnight. Drain the excess water and transfer to a mixer grinder along with the ingredients listed under "vada". Make a smooth paste. (বিউলি ডাল টাটকা জলে ২ ঘন্টা বা সারা রাত্র ভিজিয়ে রাখুন। অতিরিক্ত জল নিষ্কাশন করুন এবং "বড়া" এর নীচে তালিকাভুক্ত উপাদানগুলির সাথে মিক্সার পেষকদন্তে স্থানান্তর করুন। একটি মসৃণ পেস্ট তৈরি করুন) 2. Prepared dal mixer in a bowl and whisk well, until the mixture fluffs. (তৈরি করা ডালের মিশ্রণ একটি বাটিতে নিন ও ভালো করে ফেটিয়ে নিন,না ফোলা পর্যন্ত) 3. Set a deep pan and heat enough oil and fry the vadas. (একটি কড়াইতে পর্যাপ্ত তেল গরম করুন এবং বড়াগুলি ভাজুন) 4. lukewarm water in a big bowl, add salt to taste and transfer the fried vadas in water to soak. ( একটি বড় পাত্রে হালকা গরম জল, স্বাদ অনুযায়ী নুন যোগ করুন এবং ভাজা বড়া গুলি জলে ভিজিয়ে রাখুন) 5. Take out the soaked water and squeeze out excess water with light hand . ( হালকা হাতে অতিরিক্ত জল বের করে নিন বড়া গুলি থেকে) Assemble - 1.Make a curd mixture with all the ingredients listed in "seasoned curd" . (একটি পাত্রে "দই" এর তালিকাভুক্ত সকল উপকরণ গুলো দিয়ে একটি মিশ্রণ তৈরি করুন) 2.Placed the soaked vadas in a serving platter. (ভিজানো বড়াগুলি পরিবেশন প্ল্যাটারে রেখে দিন) 3.Pour the seasoned dahi. (দই দিন) 4.Sprinkle some chat masala ,kashmiri red chili powder,black salt. (কিছুটা চাট মশলা, কাশ্মিরি লাল লংকা গুঁড়ো, বিটনুন ছড়িয়ে দিন) 5.Pour tamarind and green chutney, sev. (তেঁতুল এবং সবুজ চাটনি ,সেভ ঢালুন ) 6. Serve it chilled. (ঠাণ্ডা করে পরিবেশন করুন)

Recipe of Chicken Burger | How to make Chicken Burger | Chicken Burger Recipe in English and Bengali