Egg Mayo Sandwich (এগ-মায়ো স্যান্ডউইচ)




Egg-Mayo Sandwich (এগ-মায়ো স্যান্ডউইচ)



Ingredients / উপকরণ: 

    - Bread, Egg (Half boiled), Mayonnaise, Onion crush, Coriander crush, Pepper powder, Salt and butter as per taste. 

            -পাউরুটি,ডিম(Half boiled), মায়নিজ, পিয়াজ কুচি, ধনে পাতা কুচি, গোলমরিচ গুঁড়ো, স্বাদ অনুযায়ী নুন ও মাখন         

 Method / পদ্ধতি: 

1.  Spread mayonnaise on one side of the bread and cut the eggs into slices and cover it with onion-coriander leaves, black pepper powder, salt and cover it with another loaf of bread. 

১. পাউরুটির একটা পিঠে মায়নিজ মাখিয়ে তার ওপর  ডিম গুলো স্লাইস করে কেটে দিতে হবে এবং তার সাথে পিয়াজ - ধনে পাতা কুচি,গোলমরিচ গুঁড়ো,নুন দিয়ে আর একটি পাউরুটি দিয়ে ঢেকে দিতে হবে। 


2.  Heat a frying pan and bake the bread on one side with butter, after a while turn it over and bake on the other side with butter. The egg-may sandwich is made.

২.  একটি তাওয়া গরম করে নিয়ে পাউরুটির একটি পিঠে মাখন মাখিয়ে সেকে নিতে হবে,কিছুক্ষন পর উল্টে দিয়ে অপর পিঠে  মাখন মাখিয়ে সেকে নিলেই এগ -মায়ো স্যান্ডউইচ তৈরি






  

Comments

Post a Comment

Thank You.

Popular posts from this blog

Egg Bhejo | Burmese Recipe | Stuffed Egg Masala | Street Food At Home | How To Make Egg Bhejo Egg Bhejo Preparation time - 10 minutes Cooking time - 30 minutes Serve - 3 Ingredients - 3 nos Eggs ( boiled) 1 nos Slice onion (medium size) 6 pods of Slice garlic 1 tbsp Red chili flakes Salt water Fried oil Lemon water Tamarind water Chopped coriander leaves Procedure - 1.Heat oil in a wok and deep fry slice onion and garlic, keep aside. (একটি পাত্রে তেল গরম করে পেঁয়াজ ও রসুন ডিপ ফ্রাই করুন , একপাশে রেখে দিন) 2. In a bowl add little bit of fried oil,the oil with which we fried the onion and garlic. (একটি বাটিতে কিছুটা ভাজা তেল নিন, যে তেল দিয়ে পেঁয়াজ এবং রসুন ভেজে নিয়েছিলেন) 3. In another bowl add fried onion and garlic. Crush a little bit and mix with red chili flakes. (অন্য একটি বাটিতে ভাজা পেঁয়াজ এবং রসুন দিন। অল্প অল্প করে গুঁড়ো এবং রেড চিলি ফ্লেক্সের সাথে মিশ্রিত করুন) 4. Take a boiled egg and make a slit in the centre about half way through. (একটি সিদ্ধ ডিম নিন এবং মাঝখানে প্রায় অর্ধেক চেরা করুন) 5. Stuff the onion - garlic- red chili flakes mixture. (পেঁয়াজ-রসুন- রেড চিলি ফ্লেক্সের মিশ্রণটি দিন) 6. Add a few drops of salt water, fried oil, and tamarind water. (কয়েক ফোঁটা নুন জল, ভাজা তেল এবং তেঁতুলের জল দিন) 7. Finally garnish with coriander leaves and serve. ( সবশেষে ধনে পাতা দিয়ে সাজিয়ে পরিবেশন করুন)

Paneer Kolhapuri Recipe in Bengali and English | Indian Vegetarian Recipe | How to make Paneer Kolhapuri by Sandipta's Cookery

Birthday Cake Recipe| Home Made Birthday Cake| Birthday Cake by Sandipta's Cookery